Як державна службовиця з Шацька перетворює будні на свято

07 Листопада 2021, 12:50
Майстриня Лариса Цвид 3287
Майстриня Лариса Цвид

Не думайте, що державні службовці, яких ми звикли бачити за купою паперів, нудні та прагматичні люди. Чи не у кожного з них є улюблене хобі, яке аж ніяк не пов’язане із професійною діяльністю, мила серцю справа, якою подобається займатися у вільний від роботи час. І, зазвичай, це більше ручна, а не розумова робота. Адже коли до восьми  годин на день працюєш за комп’ютером, вкрай важливо змінити активне інтелектуальне навантаження на більш творче та прикладне. Це допомагає підняти настрій, розслабитися та відкрити у собі нові можливості.

Про це пише газета «Шацький край».

Не перестає дивувати своїми чудовими інтер’єрними композиціями головна спеціалістка відділу обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів місцевого Управління Державної казначейської служби Лариса Цвид. Її роботи прикрашають будинки не лише рідних та близьких людей, а й приміщення установи, де проводить більшість свого часу. Вони вносять у повсякденне життя нотки радості та естетичної насолоди, перетворюючи одноманітні будні у свято. Саме це й спонукало пані Ларису взятися за творчу справу.

Переглядаючи відеоуроки від професійних майстринь і милуючись створеною ними красою, складно втриматися, аби не спробувати й собі. Особливо надихають у роботі мою співрозмовницю майстер-класи від білоруської блогерки Альони Горбачук, яка вміє зацікавити та доступно подати актуальний матеріал.

 

"Коли переглядаєш захопливі уроки, здається, що відтворити усе  буде швидко та просто, але насправді це не так. Майстерності у виготовленні власних  композицій я досягала поступово: багато практикуючи та навчаючись на помилках. Спершу працювала з тими матеріалами, які були під рукою, а згодом почала купувати штучні квіти, стрічки, джгутовий шпагат, коленкорн, крафтовий  папір, дрібні декоративні прикраси тощо.

Шишки, жолуді, горіхи  та сухостійку рослинність дарує сама природа. Щось справді особливе та рідкісне  можна знайти на території дендропарку лісового коледжу, а за допомогою кольорових спреїв надати всьому цьому вишуканих відтінків. Ніколи не викидаю паперових упаковок від подарунків та букетів, а також декорованих елементів, яким із радістю дарую нове життя", - розповідає Лариса.

 

Ідеї  виробів приходять самі по собі. Восени хочеться більше працювати з природніми матеріалами, взимку – створювати сніжинки, ялинкові прикраси, підсвічники та іншу новорічно-різдвяну атрибутику, а навесні та влітку – експериментувати зі штучними квітами, стрічками та іншим декором. Свої композиції майстриня оформляє переважно у вигляді букетів у кашпо, вміщує їх у декоративні кошики, чашки і навіть у паперові «стакани» від кави. Пояснює, що плагіату не любить: може лише запозичити якусь деталь, кольорову гаму, окрему техніку, адже результат повинен бути неповторним та привабливим. На створення одного виробу майстриня затрачає декілька годин, або ж днів. Усе залежить від його розміру та складності. І хоч процес не важкий, однак потребує терпіння та творчого підходу.

"Радію, що вдалося втілити у життя один досить давній задум – вишукану композицію під назвою «Летюча чашка». Конструкція є відображенням  завислої у повітрі посудини, з якої у блюдце збігає квітковий потік. Такий ефект вдається створити за допомогою каркасу із товстого дроту або алюмінієвої виделки. Квіти візуально надають конструкції повітряної легкості та ніжності, хоча їх цілком можна замінити кавовими зернами, монетами, намистинами тощо. 

Такий сувенір здатен оживити і строгий офісний інтер’єр, і житлову кімнату та викликати бурхливий потік емоцій", - ділиться враженнями майстриня.

 

Завдяки Інтернету пані Лариса постійно вчиться чогось нового. Нещодавно вона зацікавилася плетінням виробів із крафтового та пергаментного паперу, який запровадили мексиканські майстрині, і, опанувавши нову техніку, створила чимало корзин, вазонів, боксів, кашпо, тарілок тощо. Тонування кавовим розчином надає таким паперовим роботам приємного теплого відтінку та чудового аромату. А от у дні народження колег у Лариси Іванівни завжди напоготові солодкі букети». 

Тож бажаю умілиці побільше оригінальних ідей та творчих злетів, аби тішити себе та оточуючих унікальними виробами.

 

Людмила МАКСИМЧУК

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39