Сімейний бізнес Сергійчуків у Шацьку: крафтова продукція, магазини та благодійництво

12 Вересня 2021, 10:09
Валентина Сергійчук 4831
Валентина Сергійчук

Підприємицю Валентину Сергійчук знають не лише в її рідному Шацьку, а й у Любомлі, Нововолинську, Луцьку. Клієнти (а їх уже сотні!), які хоча б один раз скуштували м’ясні вироби її власного виробництва, повертаються до пані Валентини знову і знову. Десяток років вона разом з членами родини маринує, запікає, коптить продукцію з м’яса (свинини, телятини, курятини) і реалізовує її у своєму магазині. Все смачне, ситне та й ціни цілком прийнятні для пересічного покупця. 

Про це пише газета «Шацький край».

«Ми пропонуємо тільки якісні вироби, виготовлені зі свіжого, натурального м’яса. Унікальність нашої крафтової продукції – в технології виготовлення, адже вона зроблена вручну, за особливими рецептами, з використанням найкращих спецій», – починає розповідати Валентина Федорівна.

Віднедавна м’ясні делікатеси родини Сергійчук у широкому асортименті представлені в новому магазині «Delika маркет», який завдяки своєму дизайну став окрасою Шацька.

«Цей магазин – результат спільної роботи, наша сімейна мрія, яку, нарешті, цьогоріч вдалося втілити в життя. Ми реконструювали старе приміщення, перетворивши його на сучасний маркет з відділами для кожної групи товарів: хлібобулочних виробів, спиртних напоїв, води, крупів, риби, солодощів, овочів, фруктів тощо, зробивши його комфортним, красивим, затишним, задовольнивши вимоги покупців, які хочуть бачити товар, читати про склад продуктів, перевіряти термін придатності. Безперечно, чільне місце в «Delika маркет» займає просторий  павільйон з нашими фірмовими м’ясними виробами! А ще тут у гарній обстановці, за столиком біля вікна, можна випити кави, чаю, поласувати солодким», – пані Валентина з гордістю продовжує екскурс магазином.  

А починався сімейний бізнес, який нині досягнув свого апогею, понад 20 років тому, в складні для країни й майже кожного її громадянина 90-ті… Валентина Федорівна народилася на Житомирщині, в селі Гуменники. Після передчасної смерті батька вимушена була разом з матір’ю переїхати до Шацька. Тут здобула освіту, перший професійний досвід, вийшла заміж, народила дітей: Олександра та Оксану. 10 років довелося працювати на Шацькому хлібозаводі, 8 – у меблевому цеху місцевого промкомбінату. Коли останній не витримав жорстких умов виробничого ринку і закрився, Валентина Сергійчук пішла в торгівлю. Спершу працювала на власника, а потім започаткувала свою справу. Мала торговельні контейнери на ринках у Шацьку та Любомлі. Згодом родина Сергійчуків відкрила невеликий магазин у селищі, а через деякий час по вулиці 50 років Перемоги побудувала нового, великого, який донедавна мав назву «Транзит». Сьогодні ж у мережу сімейного бізнесу входять три об’єкти торгівлі:  два в Шацьку та один у Світязі, у яких трудяться 9 працівників.

Найбільше роботи, зізнається пані Валентина, в «Delika маркеті». Біля магазину функціонують електропечі та коптильня, де відповідно випікаються та коптяться м’ясні вироби. Влітку, в найбільш гарячу пору, вони майже не переставали працювати, бо з напливом відпочивальників попит на м'ясо, ковбасу, бочок, шашлик зростав у рази.

«Літом ми продавали по 100 кг маринованого шашлику в день. Люди смажили, їли й поверталися до нас знову! Приємно, бо вони говорили гарні слова, дякували за неповторний смак і отриману насолоду. Шашлик у нас направду смачний. Я завжди його мариную сама за особливим рецептом, випробуваним і удосконаленим упродовж багатьох років. Особисто готую і запікаю м'ясо. А от коптити допомагає чоловік Володимир Миколайович», – ділиться досвідом Валентина Федорівна.

Окрім того, в «Delika маркеті» є великий вибір свіжого м’яса на будь-який смак, ковбас: печених, копчених і сиров’ялених, а також бастурма, бочок, м’ясні рулети, запечені кури та багато іншого. Часто клієнти магазину умлівають від аромату свіжоспеченої м’ясної продукції, жартуючи: «До вас небезпечно приходити голодним!». Інші вже просто знають, в який час м'ясо чи ковбасу виймають з печі, і телефонують, запитуючи: «Вже є гаряченьке?». Часто фірмову продукцію «Delika маркету» замовляють на весілля, хрестини, ювілеї та інші родинні події – і не лише мешканці Шацької громади. Популярна вона і в ресторанах селища. Багато років Валентина Сергійчук співпрацює з санаторієм «Лісова пісня».

«Ми виконуємо замовлення волинської оздоровниці – постачаємо в їдальню та ресторан м'ясо, рибу, крупи, тобто все, в чому є потреба. Приємно працювати з директоркою Русланою Дибель – за роки з нею склалися хороші партнерські, довірливі стосунки».

В сімейному бізнесі нині працює не тільки подружжя Сергійчуків, а й їхні донька, зять, невістка. Всі зацікавлені в його розвитку, процвітанні, збільшенні кількості постійних клієнтів, розширенні асортименту продукції, покращенні її якості. Вони трудяться на спільний результат, причому не забувають і про благодійність. 

«Ніколи не відмовляла тим, хто просить. От і нещодавно відгукнулася на прохання місцевої влади допомогти харчуванням людям з інвалідністю, які перебували на Світязі», – розповідає пані Валентина.

Вона зізналася, що дуже любить свою роботу, вкладає в неї душу, всі свої сили. І та завжди їй віддячує: прибутком, добробутом, приємними емоціями, людською вдячністю, впевненістю, що підприємиця робить важливу для ближніх і рідного селища справу. 

Знайти себе в бізнесі, зуміти втілити в життя цікаві ідеї та проєкти – це талант і одночасно велика праця, гідна пошани і підтримки. Вітаючи Валентину Сергійчук з Днем підприємця, який в Україні відзначали 5 вересня, зичу їй невичерпної енергії, натхнення, стабільності, мудрості в справах та процвітання.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром