Ігор Цвид з Шацька: фотограф, який виготовляє меблі і готує смачний плов

03 Серпня 2021, 11:15
Ігор Цвид 3303
Ігор Цвид

«Мати час, коли немає часу», – таке просте та геніальне життєве кредо вигадав собі Ігор Цвид, світязький столяр-фотограф, що знає секрет ідеального плову і не тільки.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Кажуть, що талановита людина – талановита в усьому, проте поєднання професій та захоплень Ігоря настільки різнобічне, що просто вражає. Він з гнилої горіхової дошки може зробити справжній шедевр, а ще двері, меблі та багато-багато усього потрібного. 

Чоловік професійно займається фотозйомкою та обробкою світлин, а ще з легкістю може «зварити» мангал і щось приготувати на ньому. Серед усіх страв, що готує Ігор на вогні, друзям найбільше до вподоби саме світязький плов. Особлива рецептура, а головне – атмосфера, що панує довкола, є запорукою не тільки унікального смаку, а й чудового настрою.

«Ігоре, то хто ж ти все-таки за професією: столяр, фотограф, зварювальник, електрик чи кухар?» – запитують друзі.

«Та я щось уже й сам заплутався.Професія за дипломом – столяр, але це не завадило мені працювати у далекому 2000 році в Шацькому районному суді розпорядником, а згодом освоїти секрети фотомистецтва. Та сьогодні для мене мистецтво – це Арт, те місце, де я можу бути й кухарем, і фотографом, і столяром, й електриком»,– жартує чоловік.

Артом Ігор називає своє чималеньке обійстя: з охайними газонами, стежкою до озера Світязь, дивовижною гірляндою та кухнею з декоративними кованими мангалами просто неба. Саме тут чоловік частенько «чаклує» не тільки над пловом, а й юшкою, картоплею і м'ясними стравами та радо пригощає ними друзів, які з'їжджаються з усієї Волині, та й не лише.

Особливу атмосферу, що панує на Арті, відчувають не тільки люди, а навіть і птахи. Частенько до самого берега підпливають красені-лебеді, а один з них, якого господарі назвали Лукою, жив собі на обійсті як звичайна домашня птиця.

«Це, напевне, на запах плову злітаються птахи та з'їжджаються друзі з усіх усюд. Не поділишся секретом своєї унікальної страви? – запитую в господаря,

«Основний секрет смачного плову – це почати готувати його в чистому казані, а щоб по-справжньому засмакував – куштувати потрібно у великій дружній компанії, бажано на Арті», – віджартовується мій співрозмовник. 

А такі компанії там збираються частенько. Лунає тиха пісня, мерехтить вогнище, парує смакота в казані...

«Я радий, що можу допомогти відкрити людям красу нашого краю та спіймати моменти щастя тут і зараз. Щодня ми витрачаємо свій час, який є найдорожчим нашим ресурсом, на дрібниці. Насправді ж так важливо зрозуміти, що найкрутіший ранок в житті. У такі хвилини приходить натхнення, тоді хочеться додати до гірлянди ще кілька лампочок та створити унікальне місце, де пари будуть освідчуватися в коханні та друзі почуватимуться як вдома». — каже Ігор.

Для цього Ігор щоразу вигадує якісь ноу-хау: цього разу в око впало велике солом'яне ліжко на подвір'ї, застелене та прибране квітами. «Це щось не у твоєму стилі», – кажуть гості.

«Це віп номер: просто неба лежиш і дивишся на зорі, черпаєш натхнення», – відповідає з усмішкою господар.

«А звідки ж ти черпаєш натхнення на такі круті ідеї?» – запитую я.

«Ось уже майже два десятки літ надихає і в усьому допомагає дружина Оля, яка подарувала мені трьох найкращих синів: Богдана, Олександра та Вадима».

«І напевно, Богдан буде фотографом, Сашко – столяром, а Вадим – кухарем. Як тато!» – жартую.

«Час покаже, головне, аби навчились бути людьми й вміли ділитись радістю з оточенням, бо ж коли, як не сьогодні, радіти щастю».

А й справді… Коли? Вчора, завтра, післязавтра? Сьогодні! Тільки сьогодні, адже як каже наш геніальний земляк Ігор Цвид: «Найкрутіший ранок – це той, що настав сьогодні».

Анастасія Веремчук

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024