«Втома зникає, коли чуєш «дякую» від пацієнтів» – медсестра санаторію «Лісова пісня»

23 Травня 2021, 16:15
2055

18-й рік працює медичною сестрою у санаторії «Лісова пісня» Оксана Яковініч. Оздоровчий заклад став першим (і, сподівається, єдиним) місцем її роботи. 

Про це пише газета «Новий погляд+».

Народилася і виросла Оксана в селі Гаївка, де діє один з найбільш потужних лікувально-реабілітаційних закладів України. Бачила, як працюють тут лікарі, медсестри, як їдуть сюди з усіх куточків України на лікування тисячі людей. Мабуть, це та хвороба батьків спонукали  Оксану обрати  професію медика.

Для навчання обрала Ковельське медичне училище спеціальність «Акушерська справа», під час якого декілька місяців проходила практику в лікарні.

«У нас були дуже хороші викладачі,  від яких ми багато чого навчилися. Та й наука мені давалося легко, правда,  потрібно було добре попосидіти над книгами. В лікарні також практикувалися робити ін’єкції, ставити крапельниці, Після училища одразу прийшла працювати в «Лісову пісню» в лікувально-діагностичне відділення, а потім, у 2005 році, як відкрилося кардіологічне відділення, працювала маніпуляційною медсестрою та медсестрою електрокардіограм. Усіх нюансів роботи в кабінетах різноманітних процедур - фітованн та фітоаплікацій, озокериту, а також в електрокабінеті - швидко вчилася, адже було цікаво пізнавати щось нове, - розповідає Оксана Яковініч.

У здравниці, каже, є своя специфіка роботи медичної сестри. Коли в лікарнях надають допомогу місцевому населенню, і лише зрідка, якщо звертаються,  іногороднім, то в санаторії доводиться мати справу з людьми, котрі їдуть з усієї України і навіть, бувало, близького зарубіжжя. До усіх треба знайти підхід, добре слово, аби люди їхали додому лише з хорошим настроєм та враженнями.

«Бувають різні ситуації, різні пацієнти, зі своїм характером та вимогами. До них треба дослухатися та завжди зважати на те, що вони кажуть. Дуже часто звертаються навіть не по медичну допомогу, а просто поговорити…  Іноді медсестра – це своєрідний психолог», - каже Оксана.

Останні три роки жінка працює черговою медсестрою. Робота дуже подобається, хоч іноді буває важко фізично після доби чергувань. Але, каже, вся втома зникає, як чуєш щире «дякую» від пацієнтів.

Віта ШЕПЕЛЯ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39