Аби в оселі було гарно і святково, – шацькі та любомльські майстрині новорічного декору

07 Січня 2021, 09:03
5679

У розпалі  новорічно-різдвяні свята, які понесли нас у вир задоволення, гарного настрою та радості. Аби посилити відчуття святковості, майстрині прикрашають оселі різними власноруч зробленими дрібничками.

Цікаві новорічні вироби можна змайструвати з підручних матеріалів, поповнивши ними колекцію ялинкових іграшок або зробивши елементи для декору інтер’єру. Як же приємно, коли оточують речі, в які вкладена частинка душі, пише газета «Новий погляд +».

На Любомльщині та Шаччині також є умілиці, які не змогли втриматися, аби не зробити хоча б одну новорічну прикрасу.

Марія БАЛЮК, село Піща:

− Скоро настане пора, яку люблять не лише діти, а й дорослі, бо скільки б років не було, а хочеться вірити в диво. Люди чекають нового року з надією на краще, вірять, що із закінченням старого відійдуть у минуле всі проблеми та негаразди.

Новорічні прикраси – невід’ємний атрибут свята. Хочеться задекорувати свою оселю зі смаком, щоб було тепло та затишно. Люблю щось виготовляти своїми руками. В такі хвилини всередині ніби лунає музика, яка заспокоює та надихає.

До новорічних свят роблю віночки, які прикрашатимуть двері, композиції. Планую створити іграшки з фото на ялинку. Маю багато задумів та ідей, які хочу втілити в життя, щоб прикрасити не лише своєю оселю, а й замовників.

Тетяна ТАХАСЮК, селище Головне:

− Обожнюю виготовляти своїми руками сувеніри, тематичні композиції, речі для декору. Приємно, коли навколо все оздоблено саме так, як подобається. Новорічно-різдвяні свята – це період натхнення, цікавих ідей та неймовірних емоцій.

Виготовляю віночки та композиції. Три навіть потрапило до Польщі. Святкові віночки побачила вперше ще в дитинстві, як їздила з батьками в сусідню державу. І тоді ж виготовила схожий. Зараз вони набули популярності. Багато людей хочуть, щоб гарна новорічна композиція прикрашала вхідні двері їхньої оселі.

Два роки тому, восени, з’явилася ідея декорувати посуд для свяченої води на Водохреще. Не дивилася ніяких майстер-класів в Інтернеті, просто вималювала в уяві та зробила. Сподобалося багатьом. Виготовила їх чимало. І зараз планую такі робити.

Працюю в Головненській школі-інтернаті, веду гурток, де з дітьми творимо нові вироби. Стараюся їм прищепити любов до прекрасного.

Тетяна КАРЛЮК, селище Шацьк:

− Зима – час магії, несподіванок та приємностей. Саме в цю пору року дім наповнюється ароматом ялинки, світлом мерехтливих вогників і очікуванням справжнього дива. Особливої казкової атмосфери їй надають свята, а точніше − їх атрибутика.

Місяць тому я загорілася ідеєю оздоблення корзин для водохрещенської води. Прикрашання банок вже стало звичною справою, а от кошичків – щось новеньке та цікаве. До того ж, кажуть, що посуд для свяченої води оздоблюють, щоб Бог оберігав від різних негараздів. Придбала 20 плетених корзин і взялася за роботу. Ця справа припала мені до душі, бо відволікає від буденних турбот.

7

6

5

Ірина МАЇЛО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024