До Дня студента: навчання в Шацькому лісовому коледжі – це круто, перспективно і весело

17 Листопада 2020, 09:36
Студенти - про навчання в Шацькому лісовому коледжі 3309
Студенти - про навчання в Шацькому лісовому коледжі

Ти – студент! Вперше вирвався з-під батьківської опіки і почав робити впевнені кроки в доросле життя.

Про це пише газета «Новий погляд+».

Свідомо обравши спеціальність, опановуєш тонкощі майбутньої професії. Одержуєш стипендію і сам розпоряджаєшся своїми фінансами. В тебе з’явилося багато нових друзів, мудрі наставники-викладачі, цікаві захоплення. Ти чекаєш на завершення сесії так, наче після неї відбудеться щось дивовижне. Зовсім скоро ти зрозумієш, що всі ці події – це найяскравіші моменти твого життя!

Студенти Шацького лісового фахового коледжу ім. В. В. Сулька встигають робити все: вчитися, практикувати, займатися спортом, творчістю, долучатися до громадського життя і гарно відпочивати.

Лісівнича спеціальність дає можливість не лише здобувати знання, а постійно перебувати в прямому контакті з природою: гуляти в лісі, дихати ним, досліджувати його, виявляти хвороби, проблеми і вчитися їх долати. В коледж вони приходять у юному віці – 15-16-річними. Вчорашнім школярам нелегко адаптуватися до самостійного життя, в цьому їм допомагають куратори і викладачі закладу, які часто покладають на себе обов’язки батьків – турбуватися, контролювати, радити, застерігати.

Загалом Шацький лісовий коледж – це велика дружня сім’я однодумців, у якій готують до праці фахівців лісової сфери, виховують людей з високими моральними якостями, прищеплюють любов до природи. При цьому тут дбають про якісне дозвілля, творчий і спортивний розвиток учнів, цікавий відпочинок, адже студентські роки мають запам’ятатися назавжди!

Карантин вніс корективи  в життя студентів навчального закладу, в рази зменшивши їхню активність і різнобічну діяльність. Втім, вони продовжують здобувати знання в цих непростих умовах сьогодення, дотримуючись засобів безпеки і не полишаючи віри в те, що епідемія скоро мине.

В День студента учні Шацького лісового коледжу розповіли про себе, свої вподобання, студентські будні і те, як відзначатимуть свято.

Валентина Коляса, яка родом із села В'язівне Любешівського району, навчається на третьому курсі за спеціальністю  «Лісове господарство». Улюбленими предметами є  «Лісові культури», «Лісокористування», фізична культура.

3

Проживає в гуртожитку, де, зізнається, життя дуже цікаве, веселе та динамічне. Валентина встигає все: зробити домашні завдання, зварити борщ і, звичайно, відпочити. Полюбляє дивитися фільми (улюблений – «Еластіко»), читати книги (настільна – «Підсвідомості все підвладне» Джона Кехо) та гуляти з друзями на свіжому повітрі. Вважає себе самостійною, готовою до дорослого життя, вміло планує свій час. Після занять з задоволенням відвідує  секції з волейболу, футболу, гурток з бджільництва. Її друзі – це хороші, розумні, працьовиті, інтелігентні люди. Всіх викладачів закладу дівчина вважає своїми наставниками, беручи з них приклад і дослухаючись до порад.

«Я щаслива, що навчаюся в Шацькому лісовому коледжі, який дає хороші базові знання і відкриває багато можливостей та перспектив для подальшого розвитку. У майбутньому хочу реалізувати свої плани та задуми саме в сфері лісового господарства», – ділиться своїми планами студентка.

Для Валентини Коляси  День студента – це нагода гарно провести час з друзями. Щодо святкування, то воно, з її слів, буде скромним.

Дмитро Кононенко – житель Шацька, також навчається на третьому курсі, опановує «Облік та оподаткування». На запитання, чому обрав таку спеціальність, відповідає не задумуючись: «Душа лежить до цієї справи».

1

Подобаються дисципліни «Фінансовий облік», «Економічний аналіз», улюблені викладачі – Наталія Панасюк та Андрій Панасюк. Поважає спорт, тому є постійним відвідувачем фітнес-клубу «Атлет». Товаришує зі  студентами та однолітками з Шацької школи-гімназії. Улюблений фільм – «U-571», книга – «Робінзон Крузо» Даніеля Дефо, вид спорту – баскетбол. «День студента – це, звісно, велике свято. Як буду відзначати? Наразі нічого не планую, карантин».

Мирослава Оніщук приїхала на навчання до Шацька з села Омельне Ківерцівського району. Ліс змалку приваблював її своєю величавістю та спокоєм, тому свідомо обрала в коледжі спеціальність «Лісове господарство» Нині навчається на третьому курсі. Найбільш цікавими для неї є предмети «Лісові культури», «Лісозахист», «Лісокористування», фізична культура.

1

Викладачі Наталія Саковець, Сергій Приступа, Володимир Кононенко, Ігор Гінайло, Леся Арват, Тетяна Корнелюк, Юлія Корнелюк, Василь Маротчак, Наталія Рибчинська та Андрій Рибчинський – це ті наставники-викладачі, які вміло провадять її в світ знань, популяризують здоровий спосіб життя. Мирослава знає студентське буття у всіх його різноманітних проявах, адже живе в гуртожитку.

«Дуже люблю куховарити, тому приготувати якусь страву – це для мене не проблема, а задоволення», – розповідає дівчина.

У вільний від занять час відвідує гурток таксидермії, спілкується з друзями, грає у волейбол і теніс, дивиться фільми (улюблений «Перші ластівки»). Каже, що коледж дає хороші знання, виховує необхідні навички та прищеплює ціннісні орієнтири. Все це, зі слів Мирослави, згодом знадобиться їй у роботі. А реалізовувати себе дівчина хоче лише в галузі лісового господарства. Щоб День студентів запам’ятався, вона  планує провести його у приємному товаристві – зі своїми одногрупниками.

Студентське життя – це час відкритих перспектив, можливість жити мріями про гарне майбутнє, віра у здійснення бажань і надія на те, що всі двері відчиняться перед молодими і перспективними людьми. Зі святом вас, студенти Шацького лісового коледжу та всіх інших навчальних закладів, з днем молодості, жаги до життя та великих звершень!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024