Валерія Терета: «Хочу потрапити в п'ятірку найсильніших веслувальниць України»​​​​​​​

10 Серпня 2018, 16:45
Валерія Терета на чемпіонаті Європи в Італії 3911
Валерія Терета на чемпіонаті Європи в Італії

Валерія Терета із Шацька – одна з найсильніших спортсменок, які навчалися на відділенні веслування Шацької дитячо-юнацької спортивної школи.  Чемпіонка України, переможниця і призерка багатьох всеукраїнських і міжнародних змагань, шачанка заслужено ввійшла в склад збірної України, яка виступала на чемпіонаті Європи-2018 з веслування на байдарках і каное в Італії. І хоча призером чемпіонату Валерія не стала, саму участь у головних стартах сезону вона вважає успіхом.

-Валеріє, чому ви обрали веслування? Це не надто важкий вид спорту для дівчини?

-Досить важкий, але мені подобається! Коли вперше прийшла в Шацьку дитячо-юнацьку спортивну школу, мій тренер Микола Романович побачив у мені спортивний потенціал. Відтоді почалася напружена робота, постійні тренування. В човні я почувала себе впевнено, тому й гарні результати не забарилися.

1
З першим тренером Миколою Романовичем
З першим тренером Миколою Романовичем

 

-Ви навчаєтеся в Львівському державному училищі фізичної культури і спорту. Наскільки мені відомо, там виховують майбутню еліту українського спорту.

-Так, в училищі готують спортсменів високої кваліфікації – резерву до національних збірних команд України з олімпійських видів спорту. Чудові викладачі, пристойна матеріальна база – я задоволена, що навчаюся, набираюся спортивного досвіду і росту професійно саме в цьому навчальному закладі.


 

-Ви ввійшли в склад збірної України на чемпіонаті Європи з веслування, який проходив в Італії. Які ваші враження від змагань?

-Я сподівалася на більш успішний виступ в Ауронцо-ді-Кадоре. Проте трохи підвело технічне виконання, не на мене спрацювали погодні умови – і, як результат, у фінальному запливі я фінішувала в каное-одиночці на 200 м шостою.

-Я знаю, що вас відібрали і на чемпіонат світу, який проходив у Болгарії.

-Так, це правда. Проте, на жаль, у Болгарію поїхала не я, а зовсім інша спортсменка. Так уже склалося, від мене там нічого не залежало.

-Що побажаєте вихованкам Шацької ДЮСШ, які починають займатися веслуванням?

-Найперше, наполегливості, цілеспрямованості, терпіння. Вірити в свої сили, не зупинятися на півдорозі і впевнено, крок за кроком, прямувати до мети. А ще не боятися відкрито проявляти свої емоції: чи радість, чи злість, як це роблю я! Мені це допомагає в спорті!

1
З дворазовим чемпіоном Європи і призером чемпіонату світу Дмитром Озимком
З дворазовим чемпіоном Європи і призером чемпіонату світу Дмитром Озимком

 

-Які ваші спортивні плани?

-Я почну виступати в категорії дорослих спортсменок, тому вже зарання налаштовуюся на напружену роботу. Буду старатися, щоб потрапити в п’ятірку найсильніших!

-Днями стало відомо, що вам присвоїли звання «Майстер спорту України». Вітаю і бажаю яскравих веслувальних перемог і стрімкої спортивної кар’єри!

Розмовляла Мирослава Цюп’ях

1

1

1

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром