«Головне − вперто й наполегливо втілювати свої мрії в життя», - директорка Підмановської школи

15 Березня 2018, 12:00
2001

Сьогоднішній співрозмовник у проекті «Історія мрії» - Олена Герасимук, яка донедавна працювала вчителем, а нині – директорка Підмановської школи. Ця жінка доказала собі та оточуючим, що не варто зупинятися на досягнутому. Вона не лише здійснила дитячу мрію, а й пішла далі, - пише Світлана Лончук в газеті  «Новий погляд+».

Гарненька дівчинка Оленка ходила до Світязької школи з маленького села Підманова. Поки навчалася у початкових класах, жила у бабусі. Додому їздила лише на вихідні. Серед інших учнів завжди вирізнялася гарним смаком та впевненістю у собі. Коли навчалася в середніх класах, дітей з Омеляного й Підманова на той час привозив шкільний автобус.

Холодними зимовими ранками, коли переметеними снігом дорогами діставатися було важко, світязькі діти йшли стежками, протоптаними дорослими, Оленку та кількох інших учнів із Підманова привозив автомобілем її тато. Вчилася добре, а ще залюбки брала участь у всіх шкільних заходах. Пощастило дівчині і з класним керівником, адже вони були тезками - Олени Миколаївни - та чудово розуміли одна одну.

– Стати вчителем остаточно вирішила у 10 класі. Тоді були організовані підготовчі курси у Луцьку. У вихідні ми виходили на першу маршрутку, яка їхала з пансіонату «Шацькі озера», і встигали на заняття. Спочатку я хотіла бути фізкультурницею, проте стала філологом, − ділиться спогадами теперішня директорка, яка навчає дітей зарубіжної літератури.

− Мені подобається робота в школі, одразу після третього курсу університету прийшла працювати до Підманова. Цього року в нас навчається 54 учні. І хоч дітей небагато, але, я вважаю, рівень знань ми даємо не нижчий, ніж у великих школах. Дбаємо про те, щоб у наших вихованців було все необхідне.

Досвідом ділиться педагог й економіст, адже, окрім Волинського державного університету імені Лесі Українки, закінчила у 2008 році Тернопільський інститут інформаційних технологій за спеціальністю «Економіка підприємства». До речі, Олена Герасимук ніколи не мріяла про директорство, хоча працювала два роки заступником. Завжди активна і вміє досягати поставлених цілей.

– У роботі найголовніше − успіхи дітей. Приємно, коли вихованці займають призові місця на олімпіадах, коли обирають професію вчителя. Ми раді, що в Підманові вже працює двоє наших випускників. У цьому році будемо святкувати 30-річчя створення початкової школи. Радує, коли бачиш результати своєї роботи.

Разом із Оксаною Цвид написали історію навчального закладу та Підманова. Започаткували святкування Дня села. Створили сайт школи. Постійно зміцнюють матеріальну базу.

– Допомагають спонсори. Ми й самі намагаємося використовувати всі можливості для покращення умов у школі. Дуже хочеться, користуючись нагодою, подякувати батькам. Вони жодного разу не відмовляли у допомозі. Завжди отримуємо підтримку від влади. В минулому році ми написали проект на конкурс місцевих ініціатив, оголошений Шацькою районною радою. Завдяки перемозі у ньому утеплили частину приміщення.

− Зараз головна проблема – відсутність спортивного залу та їдальні, – продовжує розповідь директорка, у якої більша частина життя пов’язана зі школою. − Але ми її вже вирішуємо.

У навчальному закладі працює майже вся сім’я: чоловік Анатолій − учитель, донька Вікторія, саме вона, до речі, займалася створенням сайту школи. Син Владислав закінчив Шацький лісовий коледж та Східноєвропейський університет. Підростає двоє внуків.

− Тим, хто тільки починає втілювати в життя свою мрію, щиро раджу: якщо справа, якою займаєтеся – ваше покликання, то складно не буде. Просто потрібно не боятися перших труднощів і вірити у свої сили. А головне − втілювати свої мрії вперто й наполегливо. Тоді результат не забариться, – твердо переконана Олена Герасимук. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром