Катя Баришева: «Душа радіє, коли робиш те, що подобається»

21 Червня 2017, 15:15
6067

Надзвичайно талановита, світла, жіночна, залюблена у свої професії – це далеко не всі слова, якими можна охарактеризувати жительку смт Шацьк Катерину Баришеву.

Вона - журналіст, рукодільниця-майстриня й дуже життєрадісна людина, яка наповнює теплом і позитивом усіх, з ким спілкується - пише «Новий погляд+» за 3 червня.

- З дитинства беруть початок мої захоплення. Улюблені іграшки - пластилін та газета з ножицями. Любила робити різні фігурки і ними бавитися. Якось із бабусиної штори пошила сукенку для ляльки. Це були перші спроби знайти себе, - розповідає рукодільниця.

Зараз Катя займається скрапбукінгом (виготовленням вітальних листівок, щоденників, альбомів, блокнотів, фоторамок).

2

 

- Цим видом мистецтва захопилася три-чотири роки тому. Все почалося з перегляду в Інтернеті різних майстер-класів. Не вірилося, що настільки вишукані речі можна робити власноруч. Це ж який талант і уяву потрібно мати, щоб так тонко відчувати стиль та передавати його в кожному виробі до найменшої дрібнички. У якийсь момент мені захотілося спробувати зробити подібне. У знайомої був день народження, от я й вирішила подарувати їй щось оригінальне, виготовлене своїми руками, - говорить співрозмовниця.

3

 

Один за одним народжуються вироби неймовірної краси. Люди замовляють їх для себе та знайомих, дарують на різні свята. Радіє душа майстрині, коли чує захоплені відгуки своїх покупців. Це стимулює працювати далі та вдосконалювати вміння.

Ще одним своєрідним хобі й одночасно професією Катерини є журналістика. Вона працювала у газетах Києва «Танці для всіх» і «Роботодавець», Володимира-Волинського - «Рідне місто», «Місто вечірнє».

2

 

- У десятому класі заснувала шкільний тижневик. Спробувала бути у ролі редактора, дописувача та видавця. Приємні емоції перехоплювали подих, як бачила, що у мене досить добре вдається. Після закінчення школи вирішила вступити на факультет журналістики у Львівський національний університет імені Івана Франка. У цьому виборі мене підтримала мама, що додало більшої впевненості: все обов’язково вийде.

Вступивши на перший курс заочного відділення, одночасно почала вчитися у Любомльському професійному ліцеї на швачку. Це ще одна мрія, яку вона хотіла втілити в життя понад усе. Після його закінчення вирішила не зупинятися на досягнутому, а розвиватися далі.

Навчаючись на другому курсі на журналіста, Катерина почала опановувати професію технолога у Володимир-Волинському. Одночасно стала працювати у газетах міста. Хоча був дуже насичений графік, вона все встигала. Її повністю поглинуло бурхливе життя. Бо коли робиш те, що подобається, то душа радіє та отримуєш неймовірне задоволення.

Нещодавно газета «Новий погляд+» проводила благодійну акцію «Ярмарок життя», і майстриня-рукодільниця долучилася до неї. Вона презентувала два своїх фотоальбоми та записник для кулінарних рецептів, кожна сторінка якого була пропарена ароматною кавою.

3

 

- У житті траплялися ситуації, з яких, здавалося, нема виходу. Але завжди на допомогу приходив Бог. Він посилав людей, які допомагали віднайти той промінчик правди і не звернути з правильного шляху. Як тільки дізналася, що «Новий погляд+» проводить благодійну акцію по збору коштів на лікування маленьких янголяток, вирішила обов’язково долучитися. Можливо, Всевишній через мої роботи простягає їм руку помочі.

Фантазії та витримці Катерини Баришевої можна лише позаздрити. Адже далеко не кожен так впевнено й наполегливо йде до своєї мети.

3

2

3

4

3

 

Коментарі
10 Липня 2019, 19:12
і чпокається з 50 летним
14 Вересня 2019, 18:55
Та ви що . не може такого бути це дуже порядна дівчина
14 Вересня 2019, 19:21
Це теж хоббі таке. Ще й не погано оплачується. Людина просто різнобічно розвинена.
15 Вересня 2019, 01:28
Дайте телефончик. Або скажіть де приймає
15 Вересня 2019, 01:29
Дайте тел. Або скажіть де приймає
15 Вересня 2019, 01:29
Де приймає? Як звязатись
17 Вересня 2019, 02:19
Працює на дому
24 Вересня 2019, 01:39
Мені теж вже 50. То що, можна звонити, вона прийме? То бачу її категорія мужиків.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024