Швачка з Шацька дарує діткам можливість відчути себе казковими героями

22 Грудня 2018, 10:20
Швачка Оксана Голядинець 6027
Швачка Оксана Голядинець

Що може бути більш радісним для діток у новорічно-різдвяний період, ніж святкові дійства у дитсадках та школах, куди ті щороку поспішають з нетерпінням. Там на них чекає з подарунками Святий Миколай зі своєю помічницею, танці, ігри, забави та різноманітні конкурси.

Але й самі дітлахи старанно готуються до свята: вчать вірші чи розігрують перед глядачами-однолітками різдвяні історії чи уривки з казок. І, мабуть, не повним було б відчуття цього дійства, якби не новорічні костюми, що допомагають ще більше поринути у щиру та радісну атмосферу нового року.

З року в рік у передноворічний період батьки активізовуються у пошуках костюмів для своїх чад: шукають в крамницях, інтернет-магазинах та на ринках, питають у знайомих та родичів…

Але мамам-шачанкам в цьому плані легше, адже вони точно знають, де дістати новорічний костюм для своїх доньок та синів, в якому на святі вони справді відчуватимуть себе казковими героями. Адже майже п’ять років  поспіль  чималий асортимент вибору костюмів власної ручної роботи пропонує шачанка Оксана Голядинець. Мами знають: тут можна знайти оригінальні костюми казкових та мультяшних героїв, лісових звірів, сніговичків та сніжинок, принців та козаків…

7

Жінка розповідає, що займатися швейною справою почала більше 10 років тому, хоч спеціальної освіти не має,  вчилася лише на кухаря. Спочатку Оксана півроку працювала швачкою у Шацькому промкомбінаті, де спеціальних навиків крою та шиття не вимагали, лише аби вміла рівно строчити на швейній машинці. Потім пішла працювати швачкою у місцеве приватне ательє, яке спеціалізувалося на пошитті тюлі та штор під замовлення. Там же біля своїх  колег навчилася й іншої «швейної» роботи: кроїти спідниці, плаття, брюки, правильно вшивати замочки, робити виточки та що і за чим зшивати… Потрохи набиралася досвіду і з спеціальних журналів крою та шиття, а вдома шила та ремонтувала одяг для своїх рідних та знайомих.

Цікавлюся, чому саме новорічними костюмами вирішила займатися?

«Колись сама, маючи двох синів, стикнулася з проблемою, де дістати новорічний костюми. Вирішила пошити сама. На другий рік також треба було придумати щось нове. Знову пошила сама. Потім новорічні костюми стала шити на замовлення знайомих, котрі побачили на святі мою роботу. Тканину та інші аксесуари шукала на секон-хендах, у магазинах, брала залишки тканини від попередніх замовлень, а хтось приносив свою тканину, ношені речі. Мудрувала, як і що скомпонувати, аби костюми вийшли яскраві та оригінальні», - ділиться спогадами швачка.

Потім люди стали звертатися і брати новорічні костюми на прокат для своїх діток, вихователі у дитсадки – для проведення різноманітних заходів.

Зараз у «новорічному гардеробі» Оксани – майже сотня костюмів до різних свят. Тут можна знайти для свого чада усе, що душа забажає, та на будь-який смак. Ідеї, ескізи викройки та схеми пошиття для своїх шедеврів шукала в Інтернеті.

«Якщо, наприклад, ставити на свято якусь казку, то можна підібрати вбрання для усіх персонажів», - говорить Оксана. Беруть костюми не лише з Шацька, а й сусідніх сіл: Світязя, Підманова, Мельників, Вілиці…

Та й не лише на новорічні заходи беруть шачанки костюми своїм діткам. Свято осені, зустріч весни, родинні вечори в дитсадках, тематичні свята: мами впевнені, що в Оксани Голядинець знайдуть для своїх діток справді святкове і яскраве вбрання, в якому дівчатка відчуватимуть себе справжніми принцесами, а хлопці – героями!

7

7

6

6

6

5

4

5

5

5

Віта Шепеля

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром