Вчителька фізичного виховання лікує масажем і випікає весільні короваї

30 Листопада 2018, 15:25
Зінаїда Пех із Шацька сьогодні іменинниця 3778
Зінаїда Пех із Шацька сьогодні іменинниця

Зінаїда Олександрівна Пех понад 30 років працює вчителем фізичного виховання у ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк .

Її уроки – це не лише виконання комплексу вправ і здавання нормативів, а ще й навчання основ здоров’я, гігієни, правильного харчування, вміння надавати першу медичну допомогу. Завжди бадьора, активна, енергійна, Зінаїда Олександрівна проявила себе не лише в школі. Вона стала справжнім гуру в царині масажу, кулінарії і зимового загартовування організму (моржування). А головне – гідно виховала двох синів.

Дуже рано в її життя ввійшов спорт. Зінаїда Олександрівна виконала норматив кандидата в майстри спорту з веслування. Після закінчення навчання в Луцькому педінституті ім. Лесі Українки шачанка пішла працювати в санаторій «Лісова пісня». Саме там і розпочалася її кар’єра масажиста – після спеціальних курсів в Естонії вона стала професійним масажистом-реабілітологом з вищою освітою. На роботі в здравниці довго не затрималася, проте встигла здобути там неоціненний досвід.

З 1985 року і до сьогодні працює вчителем фізичного виховання в ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк і є єдиною в районі жінкою-фізкультурницею. Займається моржуванням, причому не просто занурюється в крижану воду, а робить це правильно, дотримуючись усіх вимог цієї зимової процедури, аби не нашкодити здоров’ю. Зінаїда Пех завжди бадьора, активна, енергійна. Більше того, тримає спортивну форму набагато краще, як деякі колеги чоловічої статі. Скрізь вона встигає: і на роботі, і вдома. Дуже любить готувати. Торт, пироги, печиво – все в неї смачне і приготовлене з любов’ю. Випікає хліб на будь-який смак: на дріжджах і без них, звичайний і гречаний, з добавлянням ароматної чорнушки і без неї. В здобу додає перемелені сухі шкірочки від цитрусових, висушені вишні, абрикоси. А які короваї пече – справжні мистецькі шедеври!

Сьогодні, 30 листопада, Зінаїда Олександрівна іменинниця. Хай же побільше сонячних днів буде в її житті, а майбуття відкриває нові горизонти для творчої натури, радує успіхами дітей та особистими перемогами!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024