Кожен день у Ростанській школі осяяний високим злетом душі директора

16 Вересня 2018, 12:40
Ювілярка (в центрі) з колегами по роботі 4442
Ювілярка (в центрі) з колегами по роботі

Сонячного, погожого осіннього дня, а саме 16 вересня, відзначає прекрасний ювілей шанована в рідному селі і в Шацькому районі людина, віддана своїй справі директорка Ростанської ЗОШ І-ІІІ ст. Алла Миколаївна Семенюк.

Ювілярка - вчителька від Бога, понад 40 років свого життя вона присвятила школі. Саме за її керівництва старенький навчальний заклад у Ростані перетворився на нову сучасну школу: зі світлими і затишними класними кімнатами, просторими коридорами, їдальнею і спортивним залом, яка стала окрасою села і цілого району.

Разом з літнім теплом відійшли в минуле нелегкі, але такі творчі, незабутні, наповнені любов’ю до дітей, до улюбленої справи, 43 роки учительської праці. На порозі – 60-річний життєвий ювілей. Багатство жительки Ростані – улюблена робота і сім’я: чоловік, діти, внуки. Доля Алли Миколаївни мережана нитками любові до своєї сім’ї, добра й щоденної творчості - задля процвітання шкільної родини, мудрості й справедливості - у ставленні до своїх колег та вихованців, невичерпної сили й енергії - у зміцненні матеріально-технічної бази школи.
Алла Семенюк народилася в селі Ростань. Зовсім юною, в 17 років, вона прийшла в Хрипську восьмирічну школу на посаду піонервожатої. Одночасно навчалася у Брес­тському педаго­гічному інституті ім. О.Пушкіна. Згодом пере­йшла працювати у свою рідну Ростанську школу, спочатку - організатором дитячого колективу, вчителем іно­земної мови, російської мови і літе­ратури, пізніше – заступником директора.

У 1995 році Алла Ми­ко­­лаївна очолила педагогічний ко­лектив нав­чального закладу. Саме на посаді директора найбільш яскраво проявилися її ділові якості, вміння приймати правильні рішення і добиватися поставлених цілей. Колеги та учні горді, що працюють і навчаються під керівництвом цієї людини. Свої спогади і слова привітань зі святом вони адресують ювілярці на сторінках видання.

Лариса Лончук, заступник директора, вчителька історії та правознавства:

–Завжди захоплювалася її невгамовною життєвою енергією. Це людина, яка просто не може і не хоче сидіти на місці, вона постійно прагне руху вперед. За цим педагогом хочеться йти, наслідувати його, вчитися, переймати досвід. Робота і рідне село для Алли Миколаївни – над усе. Вона ніколи не ставить особисте вище за громадське. Завжди переймається проблемами громади, як от дитсадком, котрого хотіли закрити, а Алла Семенюк його відстояла; школою, на яку всі махнули рукою, а завдяки впертій ініціативі директорки її побудували. Її хвилює дорога, яка вкрай потребує ремонту; узбіччя, які потрібно впорядкувати – перелік її клопітких справ досить великий. Алла Семенюк завжди прийде на допомогу і обов’язково підтримає в хвилини горя та порадіє в миті щастя. Алла Миколаївна – це універсальний директор, мудрий керівник, хороший вчитель, толерантний колега. Я вдячна долі, що маю можливість працювати з цією людиною ось уже 23 роки. З нагоди життєвого ювілею зичу їй родинного затишку і спокою, гарного здоров’я і щастя, побільше позитивних емоцій і, звичайно, невгамовної жадоби до життя і задоволення від його прекрасних моментів.

Віра Яковініч, вчителька української мови і літератури ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань:

–Пригадую, я закінчувала школу, а Алла Миколаївна пішла в 1-й клас. Так склалося, що наші вчительські дороги постійно перетиналися: в Хрипську я працювала вчителькою, а моя молодша колега – піонервожатою.  Далі нас обох прийняли в дружний педагогічний колектив Ростанської школи, де впродовж багатьох років  ми пліч-о-пліч ведемо дітей дорогою знань. Керівник школи – добра, енергійна, відповідальна людина, гарний організатор. Вона знає, коли потрібно бути строгою, а коли – підтримати і поспівчувати.  В день ювілею бажаю міцного здоров’я, професійних перемог, злагоди в сім’ї, менше клопотів і побільше радості в житті.

Віктор Вирвич, вчитель фізкультури і захисту Вітчизни ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань:

–Алла Миколаївна з 6-го класу викладала в мене німецьку мову. В 1996 році я повернувся в рідну школу вчителем, і ми стали колегами. Освічена, ерудована, з діловими якостями, справедлива – саме такий керівник і потрібен був Ростанській школі. При Аллі Семенюк в Ростані побудували новий навчальний заклад, який впродовж років набуває все кращого вигляду. Щиро вдячний директорці за комфорт, затишок і гарні умови роботи. Зичу плідної праці ще на багато-багато років!

Василь Жук, вчитель географії ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань:

–В Ростанській школі я працюю з 1979 року. Спочатку – добудова навчального закладу, потім – будівництво нового. В тому, що наш педагогічний колектив працює, а діти навчаються в таких чудових умовах, велика заслуга ювілярки. Алла Миколаївна – мудрий господар у школі, менеджер, який приймає точні управлінські рішення в найскладніших обставинах. Але головне – вона уміє так керувати підлеглими, що вони повністю розкривають свій творчий потенціал. Наснаги ювілярці, успіхів у роботі, вдячних учнів, взаєморозуміння з колегами і працювати, як кажуть, до ста літ без старості.

Лариса Войтович, вчителька початкових класів:

–Алла Миколаївна – чудова людина, гарний керівник, висококваліфікований вчитель. За роки нашої спільної роботи не було жодних конфліктів, навпаки – лише приємні спогади. Коли потрібно, підтримає, порадить, поспівчуває. Пригадую, деякий час вона проводила замість мене уроки у початковій школі. І викладала трудове навчання в моєї доньки. Дитина була в захваті від уроків і до цих пір зберігає серветку, вишиту спільними зусиллями! Бажаю ювілярці успіхів, удачі, довгих літ праці і життя, залишатися завжди такою ж гарною, ефектною, молодою, якою вона є зараз!

Любов Грисюк, кухар шкільної їдальні:

–Алла Семенюк – в минулому мій класний керівник і вчителька німецької мови. Учні її поважали, любили предмет, котрий вона викладала. Добра і водночас вимоглива, Алла Миколаївна знаходила підхід до кожної дитини. 4 роки я працюю кухарем у шкільній їдальні. А їдальня в школі – це просторе приміщення з новими меблями і сучасним обладнанням, куди з задоволенням біжать на перерві учні, щоб поснідати і набратися сил. І цей комфорт – заслуга нашої директорки. Здоров’я їй, натхнення, довголіття, злагоди в родині.

Любов Лукашук, техпрацівниця школи.

–Під чуйним керівництвом Алли Миколаївни я навчалася (була моїм класним керівником), а зараз і працюю, дбаючи про порядок і чистоту в школі. Директорка ж піклується і про будівлю школи, і про комфорт для учнів і вчителів, і про належний навчально-виховний процес. Все в неї вдається. Бо людина – на своєму місці, професіонал своєї справи. Нехай і подальші роки роботи в школі радують Аллу Миколаївну досягненнями й успіхами, а в сім’ї люблять, поважають і підтримують.

Мирослав Гаврилюк, одинадцятикласник школи:

–Алла Миколаївна викладає в мене зарубіжну літературу. Її уроки завжди минають дуже швидко. Біографія письменників чи твори класиків зарубіжної літератури – кожна тема, яку ми вивчаємо на уроці, це завжди щось нове, цікаве, захоплююче. Я люблю цей предмет, люблю літературу. Так, улюбленим моїм твором є роман Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита». Директорці школи зичу працювати ще багато років, прищеплюючи учням любов до літератури і до читання.

Таїсія Бусел, вчителька математики:

–Ми працюємо разом у школі з далекого 1995 року. Алла Миколаївна – строгий керівник, але справедливий. З нею можна поговорити про наболіле, вона завжди вислухає, порадить, допоможе. А ще це великий професіонал своєї справи, яка днює і ночує в школі, вибиває на її розвиток кошти і постійно її вдосконалює. В день ювілею бажаю шановній Аллі Миколаївні і її родині здоров’я, щастя, миру, добра і благополуччя.

Мирослава Кликоцюк, Ростанський сільський голова:

–Директорку школи знають у нашому селі як мудрого наставника, досвідченого керівника, поважну і шановану людину. Вона, як ніхто інший, зробила багато добра для громади. Саме  завдяки Аллі Миколаївні, її наполегливості, терплячості, цілеспрямованості і вмінню добиватися поставлених цілей ми сьогодні маємо в Ростані таку чудову школу. Вимоглива до себе і до оточуючих, завжди тримає руку на пульсі шкільних справ, може кожного зрозуміти, прийняти, пробачити і завжди готова простягнути руку допомоги як учням і батькам, так і вчителям. А за чарівною усмішкою ювілярки приховані твердість характеру, сила слова та міцність духу.

Тож нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть для іменинниці запорукою процвітання. Хай минають негаразди та непорозуміння, підтримують рідні люди, розуміють та допомагають колеги.

З ювілеєм!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024