«Які ви чудні, дорослі...» - вустами дитини говорить істина. БЛОГ

01 Червня 2018, 10:40
3610

Які ви чудні, дорослі. Не люблю, як ви сердитесь і кричите. Вчора на вулиці два дядьки боролися, як ведмедики, яких по телевізору бачив. А коло них були пляшки. Вони забагато якогось напою випили і розсердилися? Чого? Невже таке буває від компотику, соку, водички?

…Мене тьотя в білому халаті обманула. Сказала дивитись у вікно, а мене вкусила якась муха. Боліло, і я плакав. Мама вчила мене не брехати, а тьотя бреше і сміється з мене.

…Посварився з другом. Сьогодні помирились – одну цукерку з’їли вдвох.

Сьогодні до нас у двір приходив їжачок. Я налив йому молочка і сварив на песика. Він гавкав на їжачка. …Я впав і плакав. Мама мене пошкодувала. А потім я чув, як тато казав мамі, що мене не треба шкодувати, щоб я ріс мужиком. Що таке мужик? Хотів віником стежку мести під хатою. Тато насварив. А баба сказала, що я помагаю.

…Баба ліпила пироги, а я дивився. …Ми з мамою зустріли тьотю на вулиці. Вона нахилилась до мене і сказала: «Який хороший хлопчик!». Тьотя брехала. …Їв морозиво на паличці. Воно впало. Покликав котика, а він понюхав і не схотів їсти. Чого я їм морозиво? Воно ж смачне. А котик не схотів. Воно несмачне?

…Ми з дідом підливали деревця. Дерева будуть рости зі мною. Дід так каже. У діток є два діда і дві баби. У мене один дід і одна баба. Другий дід і баба десь на хмарках. Я часто махаю їм рукою. Вони бачать мене. Буслики прилітають звідти, де баба з дідом на хмарках. Буслики носять гілочки на гніздо і стукають дзьобиком – забув слово… Згадав: клекочуть.

Я не люблю, як дорослі сваряться і як брешуть. А вони таке роблять. А нас вчать не так.

З днем захисту дітей нас, дорослі!

Іванка Волинянка

Коментарі
02 Червня 2018, 15:04
Дуже зворушливо, змушує задуматися...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром