"Шаковель" із Шацька дарує незабутні емоції любителям активного зимового відпочинку

01 Лютого 2018, 11:20
Сергій Грицюк та Володимир Кубай -шацькі активісти, які розвивають зимові види відпочинку 2944
Сергій Грицюк та Володимир Кубай -шацькі активісти, які розвивають зимові види відпочинку

Зимові види відпочинку на Шацьких озерах лише почали розвиватися. А цьогоріч і природа дала багато часу, щоб підготуватися. І от, нарешті, дочекалися холодів та снігу.

Озера позамерзали і готові знову дарувати радість дорослим і дітям. Цьому взялися сприяти хлопці з громадської організації «ШАКОВЕЛЬ»: Володимир Кубай і Сергій Грицюк. Вони влаштовують уже кілька років поспіль каток на озері Чорне, що в Шацьку, здають напрокат ковзани, лижі, хокейні клюшки та інше обладнання. Віднедавна ще й буєрами займаються.

Цей вид відпочинку на наших озерах лише починає розвиватися. Детальніше про нього знає Володимир Кубай – про це пише газета «Новий погляд +».

– Перше, що ми зробили, це взялися за розчищення від снігу території під каток для гри у хокей і окремо для катання на ковзанах. Досвід минулого року показав, що краще розділяти ці території. Так безпечніше для людей, бо немає великого скупчення в одному місці на льоду і зручніше набагато.

Щодо буєра, то це вітрильники на ковзанах. Справді, для нашої місцевості вони не звичні, але ми це виправляємо. Плануємо провести змагання, на які запрошуємо команди з міста Ковель та з сусідніх Згоран. А ще ми запрошуємо усіх, кому цікаві такі види відпочинку, до нас на озеро Чорне.

Уже цього року на минулих вихідних тут було багато людей. Місцеві жителі звикли кататися саме тут. Ми торік організовували змагання з хокею, тепер теж багато планів, хочеться влаштувати прогулянки по замерзлих озерах на лижах. Цього року «ШАКОВЕЛЬ» закупив їх 10 пар для видачі напрокат. Постійно намагаємося оновлювати інвентар.

Вчимо новачків, це не важко, тільки на перший погляд здається, що стати на ковзани складно. Показуємо, як правильно триматися на ногах і рухатися. Здебільшого люди самі дивуються, що так швидко виходить. Часто навчають один одного. За останні роки у багатьох з’явилися особисті ковзани і лижі. А якщо немає – приходьте, візьмете напрокат та навчитеся їздити.

Я вважаю, що багато можливостей наших озер ми не використовуємо. А даремно, це здоров’я, гарний сімейний відпочинок та можливість відірвати школярів від комп’ютерів. Найбільше у нас дітей та дорослих приходить саме на вихідні. Це і зрозуміло, тому усі змагання плануємо теж на ці дні. На цих вихідних запрошуємо на каток. У нас, зазвичай, весело і людно.

До речі, ціни напрокат товарів для зимового відпочинку приємно здивували. Клюшка і шайба для хокею − 20 гривень. Є також наколінники, рукавички, захист. Лижі класичні – 50 гривень, ковзани − 40 гривень у будні дні, у вихідні 50, є всі розміри. Працює прокат з 9-ї години ранку до 18-ї.

При мені брала ковзани для внучки Надія Сучкова.

– Дуже задоволена послугами. Внуки приїжджають час від часу, тож купувати на постійно не так і дешево, а діти ж ростуть швидко. А напрокат зручно, до того ж, вони тут завжди у гарному стані.

Після спілкування на катку та пункті прокату спортивного обладнання, з’явилося бажання на цих вихідних таки стати на ковзани. Для тих, хто теж хоче спробувати, підказуємо: обладнання можна взяти на вулиці Гагаріна, будинок 12, що у Шацьку. Це зовсім близько від озера Чорне.

Світлана ЛОНЧУК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024