Головний лікар Шацької лікарні: "На мій вибір професії вплинули батьки"

23 Червня 2017, 14:31
6885

Лікар – високе і благородне покликання. Як важливо у цій професії вміти полікувати не лише тіло, але й відчути душу.

Саме такою, за словами пацієнтів Шацької районної лікарні, є лікар-невропатолог Світлана Крецу – пише «Новий погляд+»​ за 17 червня.

Здається, пацієнти здоровшають уже від її лагідного слова. А ще вона красива жінка, любляча дружина, турботлива мама та вже навіть бабуся. Світлана Крецу народилася у Старій Вижівці в родині медиків. Саме професія батьків і вирішила подальший вибір. Адже глава сім'ї – невропатолог, мама – медсестра.

– Знала цю кухню з дитинства. Змалечку хотіла, як і тато, допомагати людям. Саме він виховував мене з братом, щоб до оточуючих ставилися з любов'ю.

Після закінчення школи Світлана вступила до Чернівецького медичного інституту. Тут і зустріла своє буковинське кохання, чоловіка Віктора, також майбутнього лікаря. Вже після закінчення медичного вишу молоду сім’ю направили на роботу у Старовижівську центральну лікарню. Тут довгий час Світлана Миколаївна пліч-о-пліч працювала з татом. Донька досі з теплотою в голосі згадує про його допомогу.

– Наприкінці 2011-го на запрошення головного лікаря Володимира Дибеля почала працювати у Шацьку. А от чоловік, акушер-гінеколог, трудиться в Любомлі, – розповідає медик.

У січні 2012 року Світлану Миколаївну призначено заступником генерального директора, головним лікарем Шацької районної лікарні.

Про Світлану Миколаївну пацієнти говорять лише найкраще. Чуйна і доброзичлива, вона скромно усміхається й говорить, що така, як і всі, звичайна жінка, мати, яка понад усе бажає кращого для своїх дітей. Саме тому лікар ще й стала депутатом районної ради. А про свої захоплення зізнається: «Робота – моє хобі».

Найбільшою втіхою, розрадою й відпочинком для жінки є сім’я. Разом із чоловіком Віктором Володимировичем виховали двоє дітей. До речі, донька також пішла по стопах батьків і стала лікарем, син – економістом. Вже й двоє онучок є. Вони часто збираються не лише за батьківським столом, а й полюбляють спільний відпочинок на природі, в горах, біля озер.

Ірина ХВИСЮЧИК

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024