Благодійники організували на Шацьких озерах відпочинок для дітей-сиріт зі Львова

03 Липня 2016, 12:00
2948

У село Острів’я  на двотижневий відпочинок приїхали 27 дітей-сиріт зі Львова. Тиша, спокій, прихильність місцевих жителів і, що головне, чудове озеро Острів’янське під боком – що може бути кращим у теплу літню пору для малечі?

Координатор дитячого будинку Благодаті Ігор Зубик, до якого діти линуть в обійми, мов до рідного батька, розповідає, що кожного року вихователі стараються везти дітей з міста на відпочинок ближче до озер, де б вони могли і відпочити, і подихати свіжим повітрям, і покупатися. Минулого року відпочивали у Згоранах Любомльського району. Цьогоріч свій будинок у селі Острів’я люб’язно погодився надати для благої справи житель Львівської області Володимир Тиднюк.

Про долю кожного свого вихованця Ігор Васильович та вихователі знають усе. Той залишився змалку сиротою, в іншого немає матері. П’ятирічну дівчинку привела мама, і з тих пір мамами вона називає вихователів, а на свою рідну каже «моя Наталя». Когось із хлопців знайшли в підвалах будинків, інший хворіє – щоб вилікувати сколіоз, йому терміново потрібна операція за кордоном.

Поряд, на березі озера, найменшенькі – трирічні та чотирирічні дівчатка та хлопчики, що бавляться у хованки з вихователькою. Старші діти, наглядаючи за молодшими, купаються в озері. Видно, що вони тут – щасливі.

Улюблене заняття для дітей - купання в озері
Улюблене заняття для дітей - купання в озері

За роки діяльності дитячого будинку Благодаті спонсорувати заклад виявили бажання благодійники із країн Європи. Вони ж і забирають багатьох дітей на декілька тижнів до себе у сім’ї на відпочинок. Проте Ігор Зубик мріє, аби діти мали тут, на Шацьких озерах, свій будинок для відпочинку. Тому при нагоді, зустрівшись із головою Шацької районної ради Сергієм Карпуком, який відвідав дітей-сиріт і привіз їм у подарунок солодощі, попросив його допомогти в питанні виділення земельної ділянки. А вже кошти на будівництво літнього табору працівники будинку віднайдуть самі.

Тут, в селі Острів’я, не залишилися байдужими до долі сиріт місцеві жителі: приносять картоплю, молоко, крупи, сало, м’ясну консервацію, чорниці, варення, мед. Долучилися до благодійництва і приватні підприємці та організації Шацького району.

Володимир Носуліч, голова районної спілки ветеранів Афганістану, та Роман Пархомук, які взялися влаштовувати комфортний відпочинок для дітей, щиро дякують за фінансову та матеріальну допомогу підприємцям Володимирові Шуму, Валерію Сергієвичу, Тамарі Пиленко (с. Положево), Домні Чак (с. Самійличі), ПВКП «Плесо» та особисто Вірі Ганджалі, ПП «Ковельські ковбаси» та «Пан Курчак», ТзОВ «Шацький молокозавод», Шацькому районному військовому комісаріату, а також духівникам Світязького Петро-Павлівського монастиря, котрі запросили дітей до себе на спільний молебень та обід.

В свою чергу, Сергій Карпук пообіцяв сприяти пошуку земельної ділянки для будівництва дитячого табору для дітей-сиріт, які виховуються у дитячому будинку Благодаті. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024