Шацьк: як гімназисти у козаків перевтілювалися

18 Жовтня 2018, 19:10
День козацтва у Шацькій школі-гімназії 2323
День козацтва у Шацькій школі-гімназії

14 жовтня православні християни святкували День Покрови Пресвятої Богородиці. Тоді ж  відзначався і  День українського козацтва.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалась наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальних за неї.

У Шацькій школі-гімназії теж стало традицією проводити день козацтва, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання — відроджувати і примножувати наші традиції. От і цей рік не став виключенням. Ряд заходів до Дня українського козацтва було проведено в школі-гімназії 12 жовтня.

День розпочався з лінійки, присвяченої усім тим, хто відстоював  честь і свободу нашої держави, після якої з учнями 10 класу був проведений захід  «Герої серед нас». На заході були присутні учасники бойових дій Крат Ярослав та Носуліч Володимир, які розповіли учням про події війни в Афганістані та на Сході України, про умови проживання та дали відповіді на питання, які цікавили десятикласників. Також з хлопцями 10-го класу під керівництвом директора школи-гімназії Валерія Михальчука були проведені тренування зі збирання та розбирання автомата, на тренуваннях був присутній учасник АТО Олег Миселюк.

Учні 3-4 класів брали участь у танцювальному флешмобі «Юні козачата»,  а 9-11 класи змагалися у квесті «Козацькими шляхами», в ході якого перемогу здобула збірна 11-х класів.

Цікаво було спостерігати, як учні показували не тільки фізичну витривалість, а і знання козацьких традицій. Учні Шацької школи-гімназії продемонстрували надшвидке перевтілення з школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних  дитячих руках та в їхніх серцях і душах.

Олена Голядинець, заступник директора ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк з виховної роботи


 

Коментарі
20 Жовтня 2018, 22:05
Покажуть ще одну машину з Шацька,антикварну,дітям втюрюєте хрень.Пока доїдуть тим хламом,то все згорить,чесно.
20 Жовтня 2018, 22:09
Вони в школах можуть показуху робити,ще йдіть в дитсадок,відчитайтесь.Бачили в натурі на що вони здатні,за що,їм гроші платять????
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024