Представників Шацької ОТГ навчать планувати просторовий розвиток громади

18 Жовтня 2018, 11:15
1566 Джерело: фото ілюстративне

Шацька селищна рада стала учасником програми «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Завершено відбір учасників програми «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад».

З 12 по 28 жовтня CANactions School for Urban Studies отримала 101 заявку від об’єднаних територіальних громад з 19 областей України, з яких 49 – територіальні громади сільського типу, 33 – громади селищного типу, 19 – громади міського типу.

На базі результатів відкритого конкурсу заявок до участі у програмі було відібрано 30 об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, серед дев’яти ОТГ селищного типу відібрали Шацьку селищну раду та серед 11 ОТГ сільського типу відібрали Дубівську сільську раду.

Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад» організована CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Мета програми: підвищити компетентність представників органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань та місцевого бізнесу у плануванні просторового розвитку ОТГ через знайомство з сучасними підходами та інструментами планування міського та регіонального розвитку; надати додаткову професійну підготовку фахівцям у сфері просторового планування із застосування інструментів стратегічного дизайну та інтегрованого підходу до планування територій у реальних умовах ОТГ в Україні.

Детальніше про програму можна дізнатися тут.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024