Виконавці з Шацька побували на фестивалі повстанської пісні «За Україну! За її волю!»

17 Жовтня 2018, 19:00
Олександр Савченко вручає нагороду Світлані Постернак 3399
Олександр Савченко вручає нагороду Світлані Постернак

Працівники Шацького районного будинку культури взяли у часть у І Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні «За Україну! За її волю!».

45 народних фольклорних колективів із усієї Волині та інших регіонів України з’їхалися до Луцька на І Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!», який проходив 13-14 жовтня.

На фестивалі, проведеному за ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, у виконанні окремих співаків і творчих колективів прозвучали десятки пісень про непереможний повстанський дух українців; творів, з якими йшли в бій повстанці, які надихали і додавали їм сили в боротьбі з ворогом.

Шацький район на фестивалі представляли працівники Шацького районного будинку культури (директор Валентина Ханзерук).  Шачани розгорнули повстанський курінь, в експозиції якого були представлені предмети побуту повстанців. Делегація привезла до обласного центру і свої історії про визвольний рух в Україні. 

Достойно представилила район на фестивалі працівниця Шацького РБК Світлана Постернак, котра виконала на обласній сцені пісню «Батькова сорочка». Солістку із Шацька особисто відзначив очільник Волині, вручивши їй диплом.

1

1

 

Коментарі
17 Жовтня 2018, 23:42
Молодчинка, талановита дівчина з гарним голосом!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром