Тендер на будівництво Піщанської амбулаторії проведуть одним з перших в області

17 Жовтня 2018, 11:45
Проект Піщанської амбулаторії 3461
Проект Піщанської амбулаторії

В селі Піща планують збудувати нову амбулаторію за кошти державної субвненції на розвиток сільської медицини.

А тендер на будівництво цієї амбулаторії будуть оголошувати одним з перших. Про це повідомив на нараді керівник патронатної служби апарату Волинської обласної державної адміністрації Валерій Криворог.

Читайте такожУ Шацькому районі хочуть побудувати нову медичну амбулаторію

Піща: стало відомо, де побудують нову амбулаторію

Стосовно будівництва інших амбулаторій, які планують будуватися на Волині за кошти Світового банку,  то тут позиція Світового банку є категоричною: відбирались до участі тільки проекти нового будівництва закладів сільської медицини, а не реконструкція чи капітальний ремонт будівель. Причина – банальна: коли до участі подавали проекти реконструкції старих приміщень, то їхня проектно-кошторисна вартість становила 14 мільйонів, в той час будівництво нової типової амбулаторії за затвердженим Мінрегіонбудом та Міністерством охорони здоров’я зразком становить лише 7 мільйонів. Тож різниця тут очевидна.

«Тендер на будівництво амбулаторії в селі Піща буде оголошуватися серед перших в області, тому до Шацького району, зважаючи на кількість проектів, які реалізовуватимуться в районі, буде особлива увага. Окрім того, є ще залишок коштів, які хочуть витратити на будівництво ще 4-5 сільських амбулаторій. Якщо є належним чином оформлена земля, то Шацький район може подати заявку на будівництво ще однієї амбулаторії», - відзначив Валерій Криворог.

Василь Голядинець, голова Шацької РДА, відзначив, що в Шацьку є два гектари землі, на якій розташовуються приміщення старої лікарні. І тут же можна збудувати нове приміщення амбулаторії. 

«Але якщо ви маєте намір будувати в Шацьку амбулаторію, то заявку повинні подавати вже», - зазначив Валерій Криворог. 

А після наради обласний посадовець разом із керівниками району оглянув територію старої лікарні, яку пропонують під ймовірне будівництво нової амбулаторії.

Читайте також: Показали, як виглядатиме нове приміщення Піщанської школи

«До початку сезону відпочинку ми порадуємо туристів європейським комфортом» – голова Шацької РДА про розширення набережної в Світязі

Такий вигляд має Піщанська амбулаторія зовні...
Такий вигляд має Піщанська амбулаторія зовні...

а так - виглядає всередині
а так - виглядає всередині

Валерій Криворог оглядає територію старої лікарні в Шацьку
Валерій Криворог оглядає територію старої лікарні в Шацьку

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024