16 жовтня в Шацьку: День шефа

16 Жовтня 2018, 09:25
Сьогодні в Україні День шефа 3138 Джерело: фото ілюстративне
Сьогодні в Україні День шефа

Цитата дня: «Здійснюйте свої мрії, або хтось візьме вас на роботу для здійснення своїх» – Фарра Грей (Farrah Gray).

Цей день в історії:

В Україні День шефа.

Всесвітній день анестезіолога. 

1813 — Почалася «Битва народів» (тривала до 19 жовтня), в якій брали участь війська Французької імперії, Рейнського союзу, Варшавського герцогства, Австрійської імперії, Королівства Пруссія, Російської імперії і Швеції; закінчилася нищівною поразкою армії Наполеона і його першим зреченням від престолу.

1853 — розпочалася Кримська війна (1853–1856) між Російською імперією та коаліцією Великої Британії, Французької імперії, Османської імперії, Сардинського королівства за панування над Східним Середземномор'ям.

1941 — загальна паніка та безвладдя в Москві, масова втеча радянської партноменклатури та чиновництва із столиці на Схід протягом кількох днів у зв'язку з розвалом оборони Червоної Армії, наближенням вермахту до Москви та «цілком таємною» постановою Сталіна від 15.10.1941 «Об эвакуации столицы СССР».

1946 — За вироком Нюрнберзького трибуналу у Нюрнберзькій в'язниці страчені нацистські злочинці (Йоахім фон Ріббентроп, Вільгельм Кейтель, Ернст Кальтенбруннер, Альфред Розенберг, Франк, Вільгельм Фрік, Юліус Штрайхер, Заукель, Альфред Йодль і Зейсс-Інкварт).

Іменинники: Денис, Іван, Павло, Петро.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

У День захисника України шачани помолились на могилі Героя Сергія Мокренка

14 жовтня вшанувати пам’ять Сергія Мокренка прийшли на його могилу рідні – батьки та сестра, побратими Сергія, демобілізовані учасники АТО на чолі з головою громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Ярославом Кратом, а також працівники Шацького військового комісаріату.

Погода 16 жовтня

Погожий день прийде у Шацьку на зміну похмурому ранку, та безхмарна погода протримається до кінця дня. Без опадів. Температура +8...+21.

Народний прогноз погоди: цього дня вшановується пам'ять святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. У народі цей день називали Дениса Позимового або Хлібник. Наші пращури вважали, що перший сніг за сорок днів до зими випадає, і у минулі часи цього дня насправді нерідко йшов перший сніг.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024