Шачани у столиці молилися за Україну та Українську церкву

15 Жовтня 2018, 13:00
Делегація з Шацького району побувала в столиці, де стала учасником урочитостей 2989
Делегація з Шацького району побувала в столиці, де стала учасником урочитостей

Делегація з Шацького району побувала в столиці, де стала учасником урочитостей і подячного молебню за Україну і автокефалію Української православної церкви.

14 жовтня представники делегації з Шацького району на чолі із заступником голови Шацької райдержадміністрації Володимиром Бугайчуком взяли участь у заходах щодо отримання автокефалії Українською Помісною Православною Церквою та подячній молитві, що відбулися на Софіївській площі у Києві, – інформують у прес-службі Шацької РДА.

Цій події передувало звернення до Президента України Петра Порошенка відомих громадських діячів, серед яких були Юрій Щербак, Дмитро Павличко та Михайло Слабошпицький.

Як стало відомо, 11 жовтня 2018 року Свіященний Синод ухвалив історичне рішення про надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві. Президент України Петро Порошенко назвав це фактично ще одним актом проголошення Незалежності. Тепер православні ієрархи мають зібратися на собор і обрати голову Єдиної церкви. Після цього остаточно завершиться процес її оформлення.

Перед присутніми на Софіївській площі виступили Президент України Петро Порошенко, предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет та предстоятель Української автокефальної Православної Церкви Макарій та інші.

Петро Порошенко з перших днів після обрання, розуміючи небезпеку церковного розколу для подальшого існування нашої держави, докладав чимало зусиль, щоб рух до об’єднання православних церков в Україні почався і отримав благословення Вселенського патріархату.

Саме у величне свято Покрови Пресвятої Богородиці усі християни України звернулися до Бога зі спільними словами молитви за Україну, її духовну єдність, подяки за отримання довгоочікуваної автокефалії та захист від ворогів.

1


 

Коментарі
16 Жовтня 2018, 00:16
А я подумав, що стільки людей в Київ самі приїхали, помолитися, а виходить як завжди силою зігнали.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром