Голова Шацької районної ради відстоював в області думку громади села Мельники щодо земельного питання

30 Червня 2016, 16:00
1718 Джерело: unian.ua

Конфлікт між посадовцем та атовцями спричинило небажання жителів села Мельники Шацького району надавати землю для потреб учасників АТО.

Про це стало відомо у четвер, 30 червня, під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Волинської обласної ради – пише Конкурент.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук озвучив позицію громади, яка проти надання ділянки в урочищі Пісоцький ліс. Вони аргументують свою позицію тим, що ці землі внесені до резервного фонду і повинні забезпечувати потреби пайовиків. Окрім цього, жителі Мельників багато років використовували цю територію для випасання худоби, а Держгеокадастр альтернативи селянам не пропонує. Більше того, посадовець переконаний у не найкращому виборі земельної ділянки.

-Критерій для садівництва вибрано не найкращий, оскільки там болото, – сказав чиновник.

Така позиція громадян дуже обурила представників учасників АТО. Вони заявили, що тільки в цьому селі люди виступили проти виділення.

-Тільки у Мельниках можна побачити будинки більші, ніж у Луцьку, і вони кажуть, що такі бідні, – обурився один із чоловіків.

Коли суперечка дійшла до "точки кипіння", слово взяв голова комісії Віталій Заремба. Він вважає, що це питання потрібно вирішити якнайшвидше.

-Градус росте, справа в тому, що у цьому випадку ваші запити цілком законні і не повинні тут обговорюватися. Ваше завдання, Сергію Вікторовичу, дійти консенсусу там у громаді, щоб таких речей не було. Комісія доручить Держкомзему оперативно довести це питання до завершення, – зазначив політик.

У підсумку депутати рекомендували Держгеокадастру вирішити це питання позитивно на користь атовців.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024