У Шацьку вшанували мужніх захисників України

12 Жовтня 2018, 20:30
5246

Напередодні державного свята – Дня захисника України та з нагоди 76-ї річниці утворення Української Повстанської армії у Шацькому лісовому коледжі відбулися урочисті заходи.

Зі сцени привітали захисників України голова Шацької РДА Василь Голядинець, голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Вони подякували усім шачанам, військовим та демобілізованим бійцям, контрактникам та строковикам, прикордонникам та працівникам правоохоронних структур, котрі стали у важкий для держави час на захист її кордонів, а також сьогодні продовжують відстоювати територіальну цілісність держави у війні з Росією.

1

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять бійців, котрі не повернулися з війни: шачанина Сергія Мокренка та жителя села Острів’я Сергія Грибука. А право покласти квіти до пам’ятника борцям за волю України надали студентам Шацького лісового коледжу.

2

Традиційно в цей день відзначили нагородами кращих захисників. Так, грамоти Шацької райдержадміністрації за високий професіоналізм, особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України отримали Віталій Голядинець, поліцейський Шацького відділення поліції, Роман Самолюк, старший технік – начальник групи інженерного облаштування державного кордону відділу прикордонної служби «Піща», Леонід Стуга, старший технік відділу прикордонної служби «Грабове», Олександр Пешка, заступник начальника відділу прикордонної служби «Грабове»  з персоналу, Руслан Максимчук, командир роти охорони територіальної оборони Шацького району.

1

Сергій Карпук вручив медаль «За єдність України» майору Олександру Давидюку, учаснику операції об’єднаних сил та бойових дій на сході України, а почесні грамоти Шацької районної ради отримали Петро Дударчук, житель села Мельники, інспектор прикордонної служби «Грабове» Іван Ковальчук, прапорщик Юрій Омелянюк, інспектор прикордонної служби «Піща» Вадим Коваль, та Олександр Карасюк, поліцейський сектору реагування патрульної поліції №4 Шацького відділення поліції.

1

Долучилися до вітань з нагоди Дня захисника і голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Ярослав Крат, а також тимчасово виконуючий обов’язки комісара Шацького РВК Сергій Рибін.

2

1

Яскраві, щирі та чуттєві концертні номери підготували мужнім захисникам працівники культури району спільно з викладачами та вихованцями Шацької музичної школи.

1

2

1

1

3

1

1

2

1

2

2

1

1

1

1

2

1

1

1

1

2

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром