Каналізування Світязя, будівництво школи та амбулаторії: в районі стартують мільйонні інвестиційні проекти

12 Жовтня 2018, 10:50
3477

Цей рік можна назвати знаковим у розвитку Шацького району, адже зараз починає реалізовуватись чимало інфраструктурних проектів.

У четвер, 11 жовтня, керівник патронатної служби апарату Волинської обласної державної адміністрації Валерій Криворіг провів виїзну нараду в Шацькому районі, в якій взяли участь голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець та його заступники Віктор Плейтух та Віталій Бугайчук, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, заступник голови Шацької ОТГ Віталій Яльницький, голови сільських рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та інші.

На тому, що Шацький район зобов’язаний якнайкраще реалізувати великий інфраструктурний проект, в який мають вкласти 6,5 мільйона євро коштів Євросоюзу, наголосив Валерій Криворог.

«Сьогодні Шацький район, в якому вже стартував проект з ремонту та розширення дороги в селі Світязь біля набережної, оголосили тендер на реалізацію великого інфраструктурного проекту з каналізування, тривають підготовчі роботи до будівництва школи та за кошти Світового банку – амбулаторії в селі Піща, є своєрідним лакмусовим папірцем для інвесторів як українських, так і іноземних. До вас сьогодні і в наступні роки буде прикута вся увага. Будуть пильно дивитись, як район впорається із завданнями. Від цього залежатиме, чи захочуть з Шацьком мати справу і інвестори, і в Державному Фонді регіонального розвитку», - наголосив обласний чиновник.

Окрім того, Валерій Криворіг висловив сподівання, що керівництво Шацького району не упустить інвестиційний проект, в рамках якого на території Шацького району передбачена побудова технологічного центру розвитку спорту та створення спортивно-оздоровчої інфраструктури міжнародного рівня (загальною площею від 18 до 25 га).

Нагадаємо, що на території технологічного центру розвитку спорту планується побудова 16-20 футбольних полів, готельного комплексу на 1000 місць, реабілітаційного та фітнес центрів, тенісні корти, басейн, парковки.

«Якщо Шацьк, в якого вже з’явилися конкуренти зі Старовижівського району, які запропонували інвесторам аж п’ять земельних ділянок на вибір у своїх сільських радах, не упустить цей проект, то матиме не тільки інфраструктуру, а й робочі місця, податки, круглорічний сезон», - зазначив посадовець.

Робоча зустріч продовжилася на територіях, де планують побудувати вищезгадані об’єкти.

Докладніше про це читайте згодом.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром