І знову про сміття, або коли шачани навчаться культури

11 Жовтня 2018, 17:10
Смітник між аптекою та Укртелекомом 3248
Смітник між аптекою та Укртелекомом

До редакції Район.Шацьк звернулася жителька Шацька (ім’я та прізвище вона попросила не вказувати) та обурилася тим, що односельці вже скільки десятиліть, але так і не навчилися бути культурними цивілізованими людьми. І йдеться тут, в першу чергу, про сміття.

Декілька років жителька Шацька спостерігає одну й ту ж картину: між приміщенням Укртелекому та аптекою, що по вулиці Шковороди в Шацьку, знаходиться громадський туалет, на тій же території працівники комунального підприємства встановили два великі сміттєві баки (для того, аби туди зносили сміття прибиральниці, які працюють на вулицях). Але як тільки комунальники приберуть ту територію, вивезуть сміття та вичистять усе, через 2-3 дні там знову з’являються купи сміття.

«Проблема в тому, що шачани, коли викидають там сміття, кидають його не у бак, який може бути напівпорожнім, а біля нього. Прийде друга людина – і знову мішок опиняється не в баку, а на землі. Їх роздирають собаки, потім вітер розносить непотріб по всій території. Бачила, як чоловік із палкою, на кінці якого прив’язав великого цвяха, проштрикував ті мішки, чи бува, немає там пляшок, роздирав мішки і брав те, що йому треба було. Ми навчилися плавати в воді як риби, літати в небі як птахи. Невже так важко навчитися жити на землі, як люди?» - обурюється поважна шачанка.

Прокоментував ситуацію начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль.

«Наші працівники прибирають ту територію через два-три дні. Але проблема в тому, що зносять туди сміття і з установ та організацій, які знаходяться в центрі та не уклали з нами договори про вивіз сміття, і жителі сусідніх будинків. Поставили там камеру відеоспостереження, зафіксували, хто і що туди зносить. Навіть вночі приїжджали двоє осіб на мотоциклі, аби сміття викинути. Але усьому коли-небудь приходить край. Якщо місцеві жителі та керівники установ не подбають про те, аби укласти з нами договори на вивезення сміття чи користуватись пакетним способом, ми змушені будемо оприлюднювати прізвища в газеті, а на сайті – відео», – наголосив керівник комунального підприємства.

Це – не єдине місце в селищі, яке облюбували шачани для безкоштовного способу позбавлення від сміття. Раніше його зносили за паркан старої лікарні, і до посадки біля озера Чорне. Правдами і неправдами керівництву «КП «Будинкоурправління» вдалося відвоювати чистоту цієї території, а вже тепер їх чекає нова боротьба за чисту територію.

Так було до...
Так було до...

А так стає після того, як поприбирають комунальники
А так стає після того, як поприбирають комунальники

 

Коментарі
11 Жовтня 2018, 21:58
те оприлюдни а лякати нєфіг
11 Жовтня 2018, 22:35
Як стану президенткою, то всі порохоботи всі смітники вилижуть як одне місце
12 Жовтня 2018, 00:27
а притягнути до відповідальності не пробували (штрафи зараз великі за сміття ) якщо знаєте винуватців , в чому проблема? нашому люду слова до "лампочки" потрібні дії .
12 Жовтня 2018, 12:44
Заберіть і звідти тіж самі сміттєві баки, які ви забрали на пляжі озера Чорне, та й по вулицях смітники не потрібні, бо "Чисто там де не смітять, а не там де прибирають" щодня..
12 Жовтня 2018, 15:53
галас з нічого! краще хай вже викидають там , чим на обочинах доріг чи в лісі !
16 Жовтня 2018, 12:48
А з іншої сторони, тоді для кого поставили ті сміттєбаки, якщо сміття туда викидати не можна?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром