За дві доби інтернет-шахраї розвели волинян на понад 150 тисяч гривень

11 Жовтня 2018, 12:00
1889

Попри постійні роз’яснення правоохоронних органів, волиняни продовжують ставати жертвами шахраїв.

За останніх дві доби в області вчинено 11 шахрайств, пов’язаних із купівлею-продажем товарів через мережу Інтернет та «дзвінками із банку», – інформують у прес-службі прокуратури Волинської області.

Двоє волинян, спокусившись неймовірно низькою ціною за трактори, пропозиції про продаж яких були виставлені на сайті ОLX, перерахували зловмисникам за неіснуючий товар 28 та 52 тис. грн. На трішки менші суми розжилися шахраї, які виставляли оголошення про здачу квартири й вимагали передоплату на банківську картку (2500 грн.) або «продавали» дизельний генератор (5500 грн.), диван (4200 грн.), посудомийну машину (1000 грн.), автозапчастини (5500 грн.) чи столик зі стільцями (12 276 грн.).
Ще двоє волинян, до яких потелефонували шахраї, котрі назвалися представниками банків, повідомивши їм свої персональні дані та реквізити банківських карток, позбулися 17 тис грн. та 9 тис. грн.
Прокуратура області звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар шляхом перерахунку безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його. 
У випадку продажу товару не повідомляйте в оголошеннях зайвої особистої інформації, лише номер картки, на рахунку якої не повинно бути жодних коштів, а краще просіть надіслати гроші готівкою на поштове відділення.
Окрім того, аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, адже працівники банківських установ не проводять жодних операцій у телефонному режимі. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном «банківський працівник» – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.
Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.
Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024