Як ансамбль «Лісова пісня» фестивалив у Львові

29 Червня 2016, 12:00
1751

Народний ансамбль народної пісні «Лісова пісня» однойменного санаторію (керівник Галина Корнелюк) щойно повернувся з міста Львів, де на запрошення організаторів брав участь у Другому багатожанровому мистецькому фестивалі "Самоцвіти Етно-Фольк".

26 червня учасників колективу зустрічали в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», де й були заплановані не лише фестивальні виступи, а й творчі майстер-класи та показ колекції щоденного одягу з елементами української вишивки від самодіяльного колективу «Дівча».

На львівській сцені ансамбль «Лісова пісня» презентував глядачам  пісні «Поліська полька», «Пісня про Волинь», «Мала батьківщина» та «Пливла чорна хмара» - останній твір акапельно виконали Тетяна Рибін та Олена Забродоцька. Учасники ансамблю не лише відтворили автентичну поліську пісню, а й розповіли артистам з усієї України та гостям фестивалю про озерний Шацький край, мальовничу волинську здравницю на березі озера Пісочне, встелили сцену лепехою і кленом, демонструючи, як поліщуки святкували Зелені свята. Та й сценічне вбрання наші земляки обрали для виступу символічне - синього кольору. «Як очі нашої Волині!» - пояснили.

1

Від теплого прийому, вдалого виступу і щедрих оплесків, вдячних слів від організаторів та заслуженої грамоти в учасників ансамблю лишилися яскраві враження. Вони вперше побували на львівському фестивалі і хочуть вірити, що не востаннє.

-Ми були в казці! Спершу вагалися: їхати чи ні. Але нас підтримали директор санаторію Віктор Карпук, змусила повірити в удачу його дружина Галина. А в компанії з шацькими музикантами Оленою Мосійчук, Петром Олехом, Василем Куськом ми показали, які таланти живуть на Волині! – керівника ансамблю Галину Корнелюк досі переповнюють емоції.

Творчий колектив також дякує за незабутню поїздку у Львів  директору Шацького районного будинку культури Валентині Ханзерук і директору дитячої музичної школи Ользі Цюпяшук.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром