Як у Шацькому районі відзначатимуть День захисника України

09 Жовтня 2018, 19:40
3304

В смт Шацьк відбудуться святкові заходи з нагоди Дня захисника України.

9 жовтня під керівництвом голови громадської ради, керівника районної організації ветеранів війни Адама Дударчука відбулося засідання громадської ради спільно з організаційним комітетом з відзначення державних свят, – інформують у прес-службі Шацької РДА.

День захисника України — державне свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці. Свято встановлене 14 жовтня 2014 року Указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.

На засіданні розглядалось питання про відзначення в районі Дня захисника України та 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії.

У засіданні взяли участь голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, заступник голови райдержадміністрації Володимир Бугайчук, керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук, заступник голови Шацької селищної ради (ОТГ) Віталій Яльницький, директор Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька Ігор Жмурко, виконуючий обов’язки військового комісара Шацького РВК Сергій Рибін, члени громадської ради та організаційного комітету, до складу яких увійшли представники громадських організацій, керівники установ району та окремі служби.

Члени спільного оргкомітету обговорили план заходів з підготовки та відзначення в районі державного свята і визначили з них основні.

12 жовтня в приміщенні Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька о 12.00 год. відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії; урочисте покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників діячам українського державотворення, борцям за свободу і незалежність України; проведення священнослужителями храмів населених пунктів району панахид за загиблими та молебнів за захисників України.

Очільник району акцентував увагу на важливості упорядкування пам’ятних знаків, пам’ятників та місць поховань борців за незалежність України, земляків, які загинули під час антитерористичної операції на сході.

Окрім того, 13-14 жовтня голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець разом з працівниками культури візьмуть участь у першому Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні «За Україну! За її волю» з ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, який відбудеться у м.Луцьк.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024