Поліпшення стану лісів і зарибнення озера: у Шацькому нацпарку намітили нові цілі господарювання

09 Жовтня 2018, 18:30
Учасники науково-технічної ради 1865
Учасники науково-технічної ради

Програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 років обговорили на науково-технічній раді Шацького національного природного парку.

Засідання пройшло за участю провідних науковців Волині, а також наукових співробітників Шацького НПП за головування директора парку Марії Христецької, – інформують у прес-службі парку.

Вирішили провести заходи з поліпшення стану лісів ДП «Шацьке УДЛГ» у 2018 році на території господарської зони Шацького НПП.

Учасники науково-технічної ради рекомендували провести зарибнення оз. Люцимер сазаном. Крім того, погодили затвердження лімітів для меліоративного та науково-дослідного вилову риби на 2019 рік в обсягах науково-біологічного обгрунтування, розробленого науково-дослідним інститутом Держводекологія.

Також на засіданні обговорили проект «Екосистемна адаптація та регіональний розвиток шляхом зміцнення українських біосферних резерватів». Партнерами цього проекту є фундація Міхаеля Зуххова та університет сталого розвитку Еберсвальде. Його метою є інтеграція стратегії екосистемної адаптації національного і регіонального планування, що зумовить кращу адаптацію до кліматичних змін та більшу сталість довкілля в Україні. Проект реалізовується в трьох біосферних резерватах: Деснянський, Розточчя та Шацький. У Шацькому біосферному резерваті до участі в проекті залучені Шацька громадська організація «Зелений край».

 

Коментарі
09 Жовтня 2018, 23:56
який лимит в парку Идиоты
10 Жовтня 2018, 16:49
"Заумна" фраза "метою є інтеграція стратегії екосистемної адаптації національного і регіонального планування, що зумовить кращу адаптацію до кліматичних змін", або як кажуть в народі: на городі бузина, а в Києві дядько. Той хто це писав і сам не розуміє, що він "ліпить". Хіба можна для простих людей в Шацькому районі "ліпити" таку ахінею.
10 Жовтня 2018, 23:16
Не заважайте свіжі грошима попиляти
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024