Запрацював екологічний пост «Венське». З працівниками парку чергують атовці

27 Червня 2016, 23:00
3654 Джерело: shackijkraj.com

У суботу, 25 червня, в урочищі Венське запрацював екологічний пост. Роботу зі збору коштів з відпочивальників, які в’їжджають на заповідну територію Шацького району, планувалося запустити ще 1 червня, проте виникли певні труднощі, і дату відкриття поста перенесли більше як на три тижні.

На сьогодні, як розповів Володимир Захарко, директор Шацького національного природного парку, працівники природоохоронної структури спільно з представниками поліції і демобілізованими бійцями АТО несуть чергування на посту, справляючись з усіма своїми обов’язками.

Початок роботи припав на чотириденні вихідні, коли до озер їхали люди мало не з усієї України. Сума сплати екологічного збору лишилася тією ж, що і минулого року: з кожної людини – по 5 гривень, за мотоцикл – 15 гривень, легковий автомобіль – 20 гривень, мікроавтобус – 30гривень, автобус або вантажний автомобіль – 40 гривень.

Гроші  невеликі, проте відпочивальники по-різному реагують на прохання зупинити транспорт і сплатити екологічний збір. Віталій Бонк, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району»,  цьогоріч вперше долучився із побратимами до чергувань на посту. Розповідає, що більшість людей, які в’їжджають у національний парк, є законослухняними. Проте певний відсоток туристів ведуть себе досить агресивно, відмовляються платити збір і навіть не зупиняються на вимогу правоохоронців.

-Утім, напружені три дні чергувань пройшли більш-менш спокійно. Надіюсь, так буде впродовж усього літа. Принаймні, порядок на посту і дотримання закону ми постараємося забезпечити, - повідомив Віталій.

Виручені на посту кошти будуть вкладатися в розвиток інфраструктури ШНПП, прибирання його території, вивезення сміття, також використовуватимуться на оплату праці сезонним працівникам-прибиральникам.

  

 

Коментарі
30 Червня 2016, 21:36
Чи законні такі побори? Чи підуть вони на добрі справи? Сумніваюся. На подібних постах ніколи не було належного обліку з коштами і значна частина їх зникала.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром