Голова Шацької РДА відточував на полігоні вміння вправно стріляти

06 Жовтня 2018, 17:45
3556

Керівник району вправлявся в стрільбі у військовій частині м. Володимир-Волинський.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє працівниця прес-служби Шацької РДА Людмила Максимчук.

«Сьогодні голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець та комісар Шацького райвійськкомату Олег Кивлюк взяли участь у навчальних стрільбах, приурочених до Дня бійця територіальної оборони, що проходили на території військової частини міста Володимир-Волинський», – йдеться у дописі.


 

1

Як повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації, в першу суботу жовтня в Україні відзначають День бійця територіальної оборони. Цьогоріч на Волині цей день відзначили вперше і заходи, з нагоди дати, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Савченко, відбулись сьогодні, 6 жовтня 2018 року на стрільбищі військової частини у місті Володимир-Волинський.

Зокрема, у програмі заходів була – офіційна вітальна частина, змагання з вогневої підготовки, солдатський куліш, виступи аматорських художніх колективів та визначення кращих команд.

Відповідно, на полігон прибули команди на чолі з головами райдержадміністрацій та районними (міськими) військовими комісарами підрозділів територіальної оборони усіх районів області та міста Нововолинськ. Загалом нараховувалось близько ста людей.
Першим вітав учасників військовий комісар обласного військового комісаріату Роман Кулик, який розповів присутнім історію становлення тероборони нашого краю.

- Історія розвитку територіальної оборони Волині розвивалась разом із нашою державою і до 2014 року носила епізодичний характер. В основному це була паперова робота. Та у 2014 році вперше в історії територіальної оборони Волинської області сформували перший батальйон територіальної оборони під назвою «Волинь». У 2015-му році у нас вже рахувалося 49 загонів територіальної оборони кількістю 260 чоловік, 18 рот охорони військових комісаріатів і 1 стрілецький батальйон. Опісля відбулись заходи реформування і наразі у нас на Волині створена бригада територіальної оборони в кількості 6-ти бойових батальйонів, 18 рот охорони і другий стрілецький батальйон. Це є ті сили, які у нас є на території Волинської області для виконання завдань територіальної оборони, - поінформував військовий комісар обласного військового комісаріату Роман Кулик.

Також військовий комісар повідомив, що історія свята є зовсім недавньою. І була започаткована у Київщині минулого року. Саме там, будучи тоді ще першим заступником голови Київської ОДА, голова облдержадміністрації Олександр Савченко започаткував відзначення Дня бійця територіальної оборони, організувавши подібний захід.


 

Так, відповідно до наказу командувача сухопутних військ Збройних Сил України щороку у першу суботу жовтня відзначається – День бійця територіальної оборони.

Тож, вітаючи присутніх, Олександр Савченко поділився спогадами та розповів про завдання й виклики, які є сьогодні.
- Так, дійсно сьогодні ще мало законодавчої бази, яка визначає і унормовує стосунки тероборони із місцевою владою, з Міністерством оборони і взагалі її роль у життя суспільства. В той же час є і Укази Президента, є накази Міністерства оборони, які є підставою для того, щоби ми з вами не просто зустрічалися, а виконували певні функціональні обов’язки, особливо щодо розвитку територіальної оборони. Працюючи заступником губернатора Київської області, рівно рік тому у цей день ми провели такий захід. І саме тоді вирішили, що територіальну оборону потрібно робити потужною і міцною. Нас переконували, що це неправильно, що це потрібно робити таємно, а не публічно. Але чому таємно?.. Чому наш ворог не повинен бачити, що народ готовий захищати свою країну? Тому з цим погодився командувач сухопутними військами Збройних Сил України і ми таки проводимо у першу суботу жовтня – День бійця територіальної оборони. І сьогоднішній день – це, впершу чергу, популяризація нашого корпусу. В перспективі ми повинні залучати ентузіастів. Тому я радий, що мав до відзначення цього дня відношення, і тому, що сьогодні знову це організував. Із задоволенням це роблю. Але в перспективі це повинно подобатись усім. Запрошую вас стати у стрій і дбати про Україну, - сказав Олександр Ілліч.

Опісля ж присутні приступили до виконання завдань з вогневої підготовки.


 

26/04/2024 Четвер
25.04.2024