Чи відповідають займаним посадам судді Шацького районного суду

06 Жовтня 2018, 11:50
Кваліфікаційне оцінювання повинна пройти і суддя Наталія Сушик 7488
Кваліфікаційне оцінювання повинна пройти і суддя Наталія Сушик

Низький рівень довіри до судової гілки влади – ось з чим зіткнулася вся Україна після Революції Гідності. Очільники держави, політичних партій та органів державної влади анонсували судову реформу, яка і досі триває. Зокрема, протягом 2018 року проводиться кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді усіх суддів України. Під час кваліфікаційного оцінювання суддів перевіряють  їхню компетентність, професійну етику та доброчесність.

До тих служителів Феміди, які вже пройшли процедуру у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС), є багато питань з приводу їхньої доброчесності. Не менше запитань і до тих суддів, які проходять процедуру оцінювання зараз чи будуть це робити в найближчому майбутньому, – інформує Громадське.Волинь.

Станом на середину вересня 88 волинських суддів досі не пройшли оцінювання на відповідність займаній посаді у ВККС. Серед них – троє суддів Шацького районного суду.

1

Кваліфікаційне оцінювання повинна пройти і суддя Наталія Сушик. Сушик (дівоче прізвище Храновська) Наталія В’ячеславівна призначена на посаду судді Шацького районного суду Волинської області 21 вересня 2005 року (строком на п’ять років). А вже постановою Верховної Ради України від 9 вересня 2010 року обрана безстроково. Головою суду Наталія Вячеславівна стала у 2017 році.

Про Наталію Сушик активно заговорили ціьогоріч, коли працівники Національно антикорупційного бюро спіймали її на отриманні хабара. У ЗМІ фігурує цифра у 10 тисяч доларів.

Після цього керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар  Холодницький звернувся до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення її від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Це клопотання було задоволено.

Втім, відкрите проти неї кримінальне провадження не заважає їй намагатися стати суддею Верховного суду України. Саме тому вона подала відповідну електронну декларацію 7 вересня 2018 року.

Чоловік судді Олексій Сушик працює нотаріусом. Свого часу він балотувався до Луцької міськради.

Дохід Олексія Сушика від своєї професійної діяльності доволі скромний: в період 2014-2017 років він зробив 214 тисяч гривень. Однак саме він є власником будинку у Луцьку площею 219 квадратних метрів вартістю 579 тисяч гривень.


 

Сама ж суддя працює в Шацьку і орендує скромну кімнату на 20 кв.м. з 2017 року. Однак тут виникає запитання, де вона проживала у Шацьку до цього, адже іншого майна, де вона могла б жити в цьому місті у її деклараціях за 2015 та 2016 роки не вказано.


 

Всі вищезгадані нами судді невдовзі мають пройти кваліфікаційне оцінювання. Сподіваємося, що Вища кваліфікаційна комісія суддів врахує наведені факти та прийме справедливе рішення щодо цих служителів Феміди.

Андрій ПАСІЧНИК, Аріна КРАПКА

Матеріал виготовлено Центром журналістських розслідувань «Сила правди» в рамках проекту підтриманого National Endowment for Democracy.

 

 

 

Коментарі
06 Жовтня 2018, 22:30
Храновська - це прізвище першого чоловіка, а не дівоче прізвище, вивчайте краще біографії людей.
07 Жовтня 2018, 02:14
Гнати як собак паршивих
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024