4 жовтня в Шацьку: день народженя в Андрія Гуменюка та Олександри Черевко

04 Жовтня 2018, 09:25
1953

Цитата дня: «Слово «криза», написане китайською мовою, складається з двох ієрогліфів: один означає «небезпека», інший – «можливість»», – Джон Кеннеді.

Цей день в історії:

Початок Всесвітнього тижня космосу (4-10 жовтня).

Всесвітній день тварин.

В Україні День ветеринарної служби міліції.

1772 — під час церемонії у Львові Антон фон Перґен від імені імператорів Марії Терези та Йозефа ІІ офіційно проголосив про повернення Королівства Галичини та Володимирії під владу монарха Королівства Угорщина, який мав право претендувати на Галицько-Волинське князівство — Руське королівство — з часів Середньовіччя.

1890 — у Львові створено Русько-Українську Радикальну Партію— першу українську політичну партію.

1900 — розпочала роботу Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії КрушельницькоїЛьвівська опера.

1937 — у газеті «Правда» з'явилася критична стаття, згідно з якою українську мову потрібно більше наблизити до російської (див. Харківський правопис).

1941 — в ході Другої Світової війни німецькі війська зайняли місто Запоріжжя.

1947 — ЦК КП(б)У ухвалив рішення про створення 7 спеціальних оперативних груп для ліквідації членів Центрального та крайових проводів ОУН.

1948 — Рада Міністрів СРСР прийняла ухвалу про виселення сімей «бандитських і націоналістичних елементів».

1957 — з космодрому Тюратам в Казахській РСР запущено перший у світі штучний супутник Землі під назвою «Супутник-1». ООН проголосив цей день Днем початку космічної ери людства.

2001 — катастрофа пасажирського літака Ту-154 авіакомпанії «Сибір» над Чорним морем під час навчальних стрільб ПС ЗС України.

Іменинники: Агнія, Олександр, Олексій, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Ісак, Кіндрат, Костянтин, Петро. 

Сьогодні свої дні народження відзначають Андрій Гуменюк з смт Шацьк та Олександра Черевко з села Пульмо.

Редакція Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає здоров'я, щастя, благополуччя в сім'ях, яскравих сонячних днів, успіхів у всіх починаннях!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Вихованка Шацького БДЮТ - номінантка всеукраїнського конкурсу «Нові імена України»

Нещодавно в Україні відзначали професійне свято працівників Міністерства надзвичайних ситуацій — День рятувальника. Серед вихованців позашкільних навчальних закладів Центром науково-технічної творчості учнівської молоді спільно з державною службою України з надзвичайних ситуацій у Волинській області щорічно організовується конкурс «Юні рятувальники очима дітей», який детально розкриває особливості цієї складної професії засобами дитячого мистецтва. Роботи гуртківців Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості  постійно серед кращих.

Погода 4 жовтня

Хмарна погода буде триматися у Шацьку до самого вечора. Без опадів. Температура +5...+11.

Народний прогноз погоди: 4 жовтня вшановується пам'ять апостола Кіндрата. Погода цього дня має величезне значення, оскільки якою вона була у цей день - такою вона залишиться і наступні чотири тижні, тобто весь жовтень. Однак ясна погода 4 жовтня у поєднані з північно-східним вітром обіцяє холодну зиму.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024