У Шацькій школі-гімназії зустрілись через сорок років її випускники

03 Жовтня 2018, 16:30
4815

У вересні в Шацькій школі-гімназії відбулася зустріч випускників 1978 року. Колишні учні двох класів зібралися разом через 40 років, аби побачити один одного, поспілкуватися, пригадати свої шкільні роки, подякувати своїм вчителям-наставникам.

Серед  випускників – теперішні лікарі, вчителі, працівники парку, кухарі, кандидати наук… 

У Шацькій середній школі у ті роки навчалися діти не лише з селища, а й інших сіл: Мельники, Голядин, Смоляри-Світязькі. І в кожному класі було майже по 40(!) учнів. А вже після закінчення навчального закладу розлетілись хто куди, шукаючи свій шлях у житті.  Тому колишні випускники вже тепер щиро чекали цієї  зустрічі, раділи, що зібрались разом у стінах рідної школи, адже приїхали із Житомирської та Закарпатської області, Луцька, Ковеля, Львова, Володимира-Волинського, також з сусідньої Білорусі та далекої Італії.

Запросили на зустріч і своїх вчителів – Віталія Костянтиновича Похвального, Олександра Михайловича Паливоду, першу вчительку Антоніну Павлівну Семенюк та Василя Марковича Семенюка, Ніну Яківну Горун,  Галину Василівну Лучканіну. Згадали теплими словами та пом’янули добрим словом вчителів, котрі вже відійшли у вічність.

А на згадку про випускників 1978 року Світлана Богдан, кандидатка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри історії та культури української мови Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, презентувала для школи книги.

З особливим трепетом колишні випускники ходили коридорами рідної школи, яка за 40 років дуже змінилася і то в кращу сторону. В теплій та невимушеній атмосфері згадували про шкільні роки, сиділи за партами, упізнавали один одного через сорок років і ділились з колишніми однокласниками тим, як склалося життя у кожного з них.

Та сподівалися, що ще не один раз зберуться у стінах школи через 5, 10, 20 років.

1

2

1

1

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024