Подарунки, солодощі і дари осені: як у Смолярах-Світязьких святкували 90-річчя школи

02 Жовтня 2018, 12:10
Школа с.Смоляри-Світязькі відзначила 90-річний ювілей 5837
Школа с.Смоляри-Світязькі відзначила 90-річний ювілей

Погожої вересневої днини ЗОШ І-ІІ ст.с.Смоляри-Світязькі відзначила 90-річний ювілей. У залі місцевого будинку культури зібралися і представники влади, і колишні випускники, і ветерани педагогічної праці, а також учні та їх батьки. Свято пройшло яскраво та насичено, завдяки чіткому керівництву Олени Ключук, директорки школи. У програму заходу ввійшли виставка композицій «Дари осені» і солодкий ярмарок. 

Урочисту частину свята невимушено вели Богдана Ключук, Дмитро Цюп’яшук, Богдана Коренчук, Богдан Савчук. Перепліталися намистинками виступи запрошених та учасників художньої шкільної самодіяльності. Школі-ювілярці адресували щирі вітання та щедрі дарунки. Від імені районної державної адміністрації  її очільник Василь Голядинець вручив проектор. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Єрофєєва оцінила спільний курс школи і громадськості села як актуальний в умовах сьогодення. Від імені профспілки району линули теплі слова з уст Катерини Редько. У дарунок від установи відділу освіти школа отримала новий холодильник і телевізор , а від профспілкової організації -  вазу. Музична акустична система  була вручена у подарунок  головою районної ради Сергієм Карпуком та депутатом Волинської обласної ради Михайлом Імберовським.

Зворушливо пригадували далекі шкільні роки колишні випускники школи Ніна і Володимир Голядинці. У дарунок принесли вишитий майстринею гімн України, а також чималий глобус.

Колишній директор школи Микола Оніщук долучився до вітань. Також передав дарунки випускник, який завжди дбає про належний розвиток спорту у школі, Віталій Голядинець -  футбольні м’ячі, м’ячі для метання та скакалки.

Не забули привітати рідну школу і вчителі-пенсіонери. Філолог Людмила Цюп’яшук не тільки підготувала цікавий виступ, але й оригінальний подарунок – вишиті портрети Т.Шевченка і І.Франка. А дует Алли Литвинчук та Андрія Ключука порадував ніжними піснями.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих учителів, котрі відійшли у вічність. Серед них і Богданів Каленика Хомовича та Марії Василівни, на честь яких заснована премія. ЇЇ щороку кращому учневі школи власноруч вручає Світлана Богдан, професор Східноєвропейського університету.

Щиро вдячні усім, хто віддав шану минулому – історії і школи. Вона оживала у теплих спогадах і на слайдах презентації.  

Надзвичайно приємно, що рідний храм науки не забувається з роками, а його історія  - не просто сухий перелік дат. Історія школи – це історія кожного з нас. Адже стартом до успіху є те натхнення та наполегливість, що гартуються у повсякденні з раннього віку.

Школа, яка шанує минуле, має право на майбутнє.

Лети й далі у майбуття під вітрилами дитинства, наша рідна школо!

 

1


 

1

1

1

2

1

1

Наталія Кулик, вчителька початкових класів школи
 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром