Винесли вирок заробітчанину зі Світязя, який у Польщі убив поляка

28 Вересня 2018, 11:30
8493

Окружний суд у польському Любліні засудив до довічного ув'язнення заробітчанина із села Світязь Шацького району за вбивство.

Про це напередодні повідомив телеканал Polsat, передає Корреспондент.

Вбивство сталося в ніч на 17 вересня 2017 року. Тіло Гжегожа К. з безліччю ножових ран знайшли вранці перехожі. Слідчі встановили, що до вбивства причетний 37-річний українець Сергій В., який живе на території села Куров і працює в одному з місцевих фермерських господарств.

Тіло 32-річного поляка виявив випадковий перехожий. Чоловік лежав неподалік будинку, у якому мешкав. На тілі у нього були колоті рани. Ґжеґожа К. – воротаря місцевого футбольного клубу «Ґарбарня Курів» - вбивця кільканадцять разів вдарив ножем. У ніч перед вбивством він та його жертва були в одному барі в Курові. 

За розповідями свідків, між чоловіками сталася сварка. На світанку вони покинули заклад і пішли по домівках. Як виявилося, вбивця пішов за своєю жертвою, дійшовши до однієї з вулиць, він завдав поляку численних ударів ножем, а потім забрав його гаманець з грошима та банківськими картками та зник з місця події. 

Українець намагався втекти з Польщі. Поліція затримала його у автівці по дорозі до Дорогуська. 

Нагадаємо, засуджений Сергій В. є уродженцем однієї зі східних областей України, а проживав у селі Світязь Шацького району. Влітку минулогор року Сергій одружився зі світязянкою, в подружжя народилася дитина.

Українець працював у Польщі помічником під час польових робіт. 

Він вже відсидів 15 років у в’язниці в Україні за подібний важкий злочин. За вбивство з особливою жорстокістю злочинцю загрожує довічне позбавлення волі. Чоловік визнав свою вину.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024