Гості, подарунки і творчі виступи: шачан привітали із 608-ю річницею селища

22 Вересня 2018, 21:00
5564

В Шацьку відбулося святкування Дня селища, котре цього року відзначило 608-у річницю з дня першої згадки.

21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці, в смт Шацьк відзначали День селища. В обідню пору урочисто відкрили новий селищний сквер із комфортною зоною відпочинку, пам'ятником Тарасові Шевченку, фонтаном і Wi-Fi.

Читайте також: У День селища шачани отримали в подарунок новий сквер

Урочиста частина, привітання господарів і гостей зі святом, концерт – ці заходи продовжилися зі сцени під відкритим небом. Присутніх привітали з великим релігійним святом Різдва Пресвятої Богородиці благочинний Шацької округи протоієрей Микола Вихор і настоятель Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк протоієрей Володимир Гичка, благословивши всіх на гарне святкування. 

Запросили всіх до свята господарі громади – Людмила Цевух, в. о. Шацького селищного голови, та Віталій Яльницький, заступник селищного голови. Завітали на День Шацька і керівники району: Василь Голядинець, голова Шацької РДА, та Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, які висловили гордість за красиве селище, що розвивається, і побажали всього найкращого його працьовитим і привітним жителям.

З вітаннями і подарунками прибули на свято гості з сусідньої Польщі, депутат обласної ради Михайло Імберовський, помічники народного депутата України Степана Івахіва - Наталія Маленицька і Володимир Бащук, заступник Старовижівського селищного голови Володимир Бондар, проектний менеджер Голобської ОТГ Юлія Франчук, представниця Вишнівської ОТГ Ірина Зінчук. Всі вони зізнавалися в любові до курортного селища, називали його міжнародним курортом і зичили процвітання.

Виступи перепліталися з творчими номерами у виконанні народного ансамблю Шацького МБК «Молодички», дитячого танцювального ансамблю з смт Шацьк «Первоцвіт», вокального ансамблю викладачів Шацької дитячої музичної школи, ансамблю юних скрипалів, дуету «Світязь», квартету «Red Rose» Шацького РБК, співочих колективів сіл Самійличі і Прип'ять.

Приємним сюрпризом стало привітання шачан зі святом від золотого голосу Поліського краю, талановитого 13-річного співака з смт Стара Вижівка Ярослава Карпука, який заспівав українські та іноземні хіти. Аплодували шачани вокальному колективу КЗ «Центр культури, мистецтва, естетичного виховання та спорту» Вишнівської ОТГ та народному ансамблю «Маневицька сотня» Маневицького РБК (подарунок на День Шацька від благодійного фонду «Патріоти Волині»).

Найбільш очікуваним став виступ кавер-гурту «100 хвилин» з м. Тернопіль. 

3

1

1

1

1

2

1

1

2

1

2

1

1

1

1

 

Коментарі
24 Вересня 2018, 00:48
Алкаш чи наркоша?!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром