Священик із села Пульмо організував для юних прихожан відпочинок на Світязі

18 Червня 2016, 11:00
6525

Настоятеля Свято-Миколаївського храму села Пульмо протоієрея Олександра Черевка прихожани поважають не лише за вірне служіння Богу, за один із найкращих у Шацькому благочинні храм, за людські і пастирські якості.

Священик знаходиться у тісному контакті зі своїми прихожанами і в храмі, і поза його межами. А свою увагу і любов до ближніх отець Олександр проявляє досить креативно.

- Я доношу до парафіян Слово Боже, мудрість Євангелія не тільки під час Богослужінь. Спільні свята, зустрічі, спільна праця і навіть відпочинок – це чудові моменти для спілкування на духовні теми, - розповідає священик.

Напередодні одного з найбільших православних свят – дня Святої Трійці, або, як кажуть у народі, Зелених свят, отець Олександр організував відпочинок для своїх юних прихожан.

2


Діти, які прислуговують у храмі, ходять на служби, беруть участь у церковних святах – всього 31 дитина – вирушили велосипедами на пікнік до озера Світязь. Там варили юшку з риби, куліш, смажили сало і сардельки, фотографувалися.
1

 

Поки діти розважалися, священик розповів їм про день Святої Трійці, традиції свята  і його значення для християн східного обряду.

Всі повернулися додому з яскравими враженнями, гарним настроєм і бажанням продовжувати і надалі традицію спільного відпочинку.

Всім задоволений і отець Олександр, от лише наступного разу планує собі взяти в помічники принаймні чотирьох дорослих.

 - Бо голова йде обертом від такої кількості дітей, від неможливості відповісти на всі їхні питання і вгамувати непосид. А так – за все слава Богу! – підсумував священик.

1

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром