Біля небезпечної межі: для студентів Шацького коледжу організували молодіжну акцію

19 Вересня 2018, 19:20
3081

Що таке здоровий спосіб життя, як бути модним сьогодні, які звички шкодять здоров’ю людини, що таке адміністративна та кримінальна відповідальність? Про все це і не тільки говорили зі студентами Шацького лісового коледжу на молодіжній акції «Біля небезпечної межі», яку організували працівники Шацької центральної районної бібліотеки та бібліотеки коледжу.

Лекції з елементами бесіди про шкідливість наркоманії, тютюнокуріння, алкоголізму прочитали для студентів гості заходу – представники правоохоронних органів, Шацької лікарні, соціальних служб.

1

Зважаючи на те, що з кожним роком в Україні збільшується кількість злочинів, скоєних неповнолітніми, про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх розповіла студентам Людмила Гринь,  інспекторка з ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції.

2

«Сьогодні діти не задумуються над наслідками своїх вчинків. Але вони можуть бути дуже плачевними як для них, так і для їхніх батьків. Адміністративна та кримінальна відповідальність для неповнолітніх настає з 16 років. Коли ж злочин вчинений неповнолітнім, то відповідальність за нього несуть батьки. Проте є ряд тяжких злочинів, коли відповідальність неповнолітні можуть нести з 14 років. Це перевезення, зберігання та вживання наркотиків, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, убивство», - розповіла поліціянтка.

Також Людмила Гринь відповіла на запитання студентів, які цікавились, до котрої години можна перебувати неповнолітнім у вечірній час доби та яку відповідальність за це передбачено, які наслідки можуть бути для студентів навчальних закладів через вчинені правопорушення.

Експрес-інформацію про актуальність проблеми алкоголізму, куріння та наркоманїі в Україні зачитала соціальний педагог служби для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру (надання соціальних послуг) Шацького району Марія Сидорук. Статистичні дані, які вона оголосила, дійсно вражають: в Україні щоденно курить 45 % чоловіків і 9 % жінок; серед молоді курить 45 % юнаків і 35 % дівчат; всього в країні нараховується близько 9 мільйонів активних курців, що складають третину всього працездатного населення країни; Україна посідає 17 місце в списку країн-лідерів за кількістю курців; щорічно до числа курців долучаються не менш 100 000 українців.

1

Також Марія Сидорук запропонувала студентам заповнити анонімні анкети, аби на їх основі проводити свої статистичні дослідження.

Олександр Мисюрина, лікар психіатр-нарколог Шацької районної лікарні, розповів іншу статистику: з самого початку його трудової діяльності в районній лікарні з кожним роком збільшувалась кількість наркозалежних. Але потім їхня кількість почала скорочуватись. Причина – смертність від наслідків наркозалежності.

1

«В більшості наркозалежні в нашому районі не доживали до 35 років. Це вік, в якому людина може активно жити і приносити чимало користі. Натомість люди згубили своє життя. Прошу задуматись над тим, яку шкоду молодому організму несуть не тільки наркотики, а й куріння електронних та тютюнових цигарок, вживання алкоголю», - наголосив лікар.

А наостанок студенти долучились до флешмобу «Життя без шкідливих звичок».

1

1

1

1

1

Коментарі
21 Вересня 2018, 01:44
Шановний автор статті! Перевіряйте текст, перш ніж публікувати. Багато орфографічних помилок! Чи ви думаєте, що в Шацьку всі малограмотні?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024