Військовим, поліцейським та рятувальникам піднімуть зарплатню

19 Вересня 2018, 11:45
Військовим, поліцейським та рятувальникам піднімуть зарплатню 1817
Військовим, поліцейським та рятувальникам піднімуть зарплатню

Петро Порошенко підписав указ про підвищення зарплат у ЗСУ, Нацполіції та ДСНС.

Відповідний указ президент підписав 14 вересня.

На потреби сектору безпеки та оборони України у наступному році буде скеровано не менше 5% ВВП.  Згідно з указом, з 2019 року зарплата військових збільшиться не менш ніж на 30%, зокрема для співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейських вона складатиме не менше 9 тис. грн, військовослужбовців - 10 тис. грн.

Документом передбачається першочергове фінансування заходів із розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, у тому числі крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки і озброєння, боєприпасів, високоточних засобів ураження та продуктів спеціальної хімії, облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань боєприпасів. Також серед пріоритетних - посилення системи протиповітряної оборони та можливостей авіації Повітряних сил, реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, розвиток та модернізації спеціального зв'язку та захисту інформації, виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки та посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю.

Уряду доручено у десятиденний строк підготувати проект основних показників державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки та подати його на розгляд РНБО.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024