Шацьк розширить свою територію

15 Червня 2016, 10:00
2437 Джерело: bug.org.ua

Депутатами Шацької селищної ради на черговій сесії, яка відбулася 17 травня, було прийнято рішення про розробку нового генерального плану смт Шацьк, оскільки старий генплан, розроблений ще у 70-х роках, вичерпав свій ресурс.

Як зазначив Ярослав Крат, спеціаліст ІІ категорії із земельних питань Шацької селищної ради, від жителів селища на кожну сесію надходить чимало заяв на будівництво, а місць для цього в межах населеного пункту катастрофічно бракує. Розробка генплану передбачатиме розширення меж населеного пункту, інвентаризацію усіх наявних земель та дасть можливість вирішити питання із наданням земель для забудови. Окрім того, в межі селища увійдуть деякі землі за межами населеного пункту, які тепер активно роздаються Держгеокадастром, та будуть у підпорядкуванні громади. Відповідно депутати прийняли рішення перенести розгляд усіх заяв про розробку детальних планів щодо розташування житлових будинків до того часу, поки не буде розроблено та затверджено генплан селища.

Також при розгляді звернення Глави Адміністрації Президента України депутати взяли до уваги пункт про запровадження механізму надання земельних ділянок учасникам АТО виключно за місцем їхньої мобілізації, а також тим учасникам АТО, які після звільнення з військової служби стали на облік у військові комісаріати. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024