У відеосюжеті показали, як минув сезон відпочинку на Шацьких озерах

12 Вересня 2018, 10:35
5495

Ніщо так добре не сприяє відновленню організму після важких буднів, або ж насиченого робочого року, як вдалий відпочинок. На щастя, Волинь має місця, які приваблюють місцевих мешканців та гостей з інших регіонів.

Як минув цьогорічний відпочинковий сезон на Шацьких озерах та, чим він відрізнявся від попередніх, йдеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Волинь справді неймовірно багата визначними місцями, які тішать око та підносять настрій. Одним із найпопулярніших, знаних не лише в Україні, а й за її межами є Шацький національний природний парк, створений  ще в тисяча дев’ятсот вісімдесят третьому році для охорони рідкісних природних комплексів у районі Шацьких озер.

На території представлені як природні, так і трансформовані людською діяльністю екосистеми. Такі структури не є стабільними і легко нищаться. Саме тому подібні території потребують регулярного догляду і контролю.

Специфіка саме Шацького національного парку в тому, що він поєднує природоохоронну та рекреаційну функції. І власне рекреація, забезпечення відпочинку туристів та гостей на літній сезон стає визначальним напрямком роботи для колективу Парку.

Природоохоронна установа опікується кількома найпопулярнішими місцями відпочинку, серед них – наметове містечко «Незабудка».

Як вдалося вдосконалити рекреаційну локацію, де відвідувачі можуть оселитися просто в наметах, серед лісу, неподалік світязького узбережжя, розповідає директор Національного парку Марія Христецька.

У порівнянні з минулим літнім сезоном, у цьому році вдосконалена зона відпочинку заробила для бюджету Парку на сто тисяч гривень більше. А щоб враження відпочиваючих від озерного релаксу не доходили у формі чуток, в будинку адміністрації завели журнал відгуків та пропозицій, де чимало гостей вже встигли поділитися власною думкою.

Поєднання численних озер з лісовими масивами, своєрідний поліський колорит, добре розвинена транспортна мережа не може залишити байдужими туристів. В літню спеку чи не найбільша концентрація відпочивальників була на центральному пляжі села Світязь. Так як люди нині дуже вибагливі, тож місце для відпочинку має містити усі умови для комфортного проведення часу та бути облаштованим на високому рівні. Марія Христецька зазначає, що центральний парк набув нового, помітно ліпшого вигляду, що  дало ефективний результат.

Стан парку і власне пляжу поліпшився завдяки залученню до роботи партнерів від бізнесу, а ініціатива такого підходу належала галузевому керівнику.  Тому Марія Христецька і висловлює подяку за рекомендації та підтримку заступнику голови Держлісагентства Володимиру Бондарю.

Чи не найскандальнішою темою довкола відпочинку на Шацьких озерах є сплата так званого екологічного збору на в’їзді в парк. Вперше у цьому році керівництво Парку, як і  було обіцяно, на початку сезону, звітує про витрати усіх коштів, які надійшли від збору.

Як бачимо зроблено багато, а ще більше – у планах.

Коментарі
12 Вересня 2018, 15:03
щеб трохи менше гривою махала
12 Вересня 2018, 15:08
Поки ставите грибочки і окультурюете ніби пляжі браконьери добивають озера вибивають дичину і вирізають заповідний ліс.Не тим ви займаетесь пані "директорка".ГАНЬБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024