Шацькі лісівники хочуть мінімальні податки на лісові землі

10 Вересня 2018, 16:25
Ліс будуть оподатковувати 4727
Ліс будуть оподатковувати

Минулого тижня податківці України повідомили про те, що з 15 серпня набрав чинності Закон України від 10 липня 2018 року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Одним із нововведень є запровадження сплати земельного податку за лісові землі (максимальний 5 % нормативної вартості один га лісових земель). У такому випадку селищній та сільським радам необхідно прийняти рішення про ставки цього земельного податку. У розрізі районів вони є різними, позаяк враховується специфіка лісових ресурсів, - повідомляє  відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації

Читайте також: В Україні будуть оподатковувати ліс

Тому це питання нещодавно обговорювали на нараді в голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця за участі Андрія Самолюка, директора ДП «Шацьке УДЛГ», Світлани Сулік, заступниці начальника Ковельської ОДПІ - начальниці Шацького відділення податкової інспекції, Марії Христецької, директорки ШНПП, Людмили Цевух, виконуючої обов'язки голови Шацької селищної ради та голів сільських рад, працівників структурних підрозділів райдержадміністрації та інших.   

Директор ДП « Шацьке УДЛГ» Андрій Самолюк наголосив, що співпраця з органами місцевого самоврядування нині досить важлива, адже від визначених ставок податку за лісові землі залежить належне функціонування даного підприємства.

«Лісове господарство приносить чималі прибутки нашому району, тому закликаємо селищну та сільські ради прийняти виважені рішення щодо ставки земельного податку за землі під лісовими насадженнями, аби лісова галузь не стала збитковою. У протилежному випадку ми будемо змушені підвищити ціни на лісову продукцію, що може викликати обурення в населення. Тож найбільш оптимальна ставка в даних умовах – 0,1 % » – зауважив Андрій Самолюк.

Учасники наради погодилися з цією пропозицією, але остаточні рішення прийматимуть виконавчі комітети селищної та сільських рад на проведених сесіях.

«Отож, виважено обдумайте свої ставки, врахуйте пропозицію лісгоспу та прийміть раціональні рішення», – резюмував голова Шацької райдержадміністрації, звертаючись до селищного та сільських голів.

 

Коментарі
11 Вересня 2018, 01:25
Е ні, шановні лісоводи 0.1 це смішно!!!<br/>2.1 і то треба добре порахувати!
12 Вересня 2018, 03:53
Як лісу біля озера, то їм дай, а як податки, то зменшити. То нашо вам ще ліс, якщо не можете податки платити?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024