У Світязі говорили про резерви туристичної галузі Волині

12 Червня 2016, 20:00
3120

1 червня у спортивно-оздоровчому таборі «Гарт», що у с.Світязь Шацького району, відбулася ІІ практична конференція «Резерви туристичної галузі Волині», організована Волинським обласним центром зайнятості, -- про це йдеться на сторінці центру у Facebook.

Основним завданням цього проекту є забезпечення волинян знаннями та ідеями для ведення підприємницької діяльності у сфері надання туристичних послуг. Адже Шацький край багатий природою, гостинними людьми і нереалізованими можливостями. Ще одним вагомим завданням «школи» є навчання культури прийому гостей і суспільної поведінки. Це теж є компонентом привабливості для туристів. Особливо, якщо прагнемо залучити до відпочинку на Волині іноземних громадян. 
 

Модератором конференції стала директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, яка запросила учасників заходу до активного обговорення теми для вироблення практичних рішень. За словами заступника голови Шацької РДА Сергія Кужеля, у районі активно почав розвиватися «зелений» туризм, але проблемними і надалі є дороги, короткий відпочинковий сезон (два літніх місяці). Уже з’являються пропозиції «білого» туризму – зимова риболовля, катання на лижах і ковзанах, хокей, але є потреба у нових бізнес-ідеях.

Начальник відділу економіки та розвитку Шацької РДА Юрій Положевець презентував учасникам конференції туристичні багатства району. Виявляється, не використовується на повну велика кількість природних принад Шаччини. А розвиток туризму – це поява нових робочих місць у сферах торгівлі, надання туристичних послуг, громадського харчування, виготовлення сувенірної продукції тощо.

Заступник директора санаторію «Лісова пісня» Руслана Дибель, директор бази відпочинку «Фенікс» Віра Чайковська-Тарликова, директор пансіонату «Шацькі озера» Федір Заяць висловилися про необхідність нових креативних кадрів, які б уміли працювати з вимогливим туристом. Цього треба вчити персонал. Потрібні нові ідеї, щоб заманити відпочивальників і продовжити туристичний сезон. Роботодавці відзначили проблему нелегального бізнесу, який заважає чесно вести власну справу. 


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024