Шацьк: слухачам університету третього віку розповіли про мову та її значення в житті українців

08 Вересня 2018, 17:20
Працівники Шацького РБК - слухачам третього віку 2192
Працівники Шацького РБК - слухачам третього віку

Що може бути більш ціннішим у кожного народу, ніж його незалежність та мова? Адже без мови – немає народу. Бо, як писала українська поетеса Ліна Костенко, «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Про значення мови в житті кожної людини, а роль української мови – в житті українців, розповіли слухачам університету третього віку працівники Шацького районного Будинку культури на невеличкому тематичному заході, організованого працівниками культури за сприяння територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району (директор Володимир Голядинець).

Ведучі Світлана Постернак та Вікторія Ягодинець розповіли про цікаві факти, що стосувалися української мови, пройшлися сторінками її історії, згадавши про її трагічні сторінки – заборони викладання, друку українською мовою, укази та циркуляри, видані не лише в царській Росії, а й Радянському періоді.

Творчою родзинкою заходу стали українські пісні, які прозвучали у виконанні тріо «Мальви», «Red Rose», та Яни Шимчук (Шацький РБК).

Завершився захід традиційним чаюванням із солодощами, на яке запросили своїх підопічних працівники терцентру.

3

3

2

2

1

1

2

1

2

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром