Світязь: шестикласникам розповіли, де шукати захист від насильства в сім'ї

07 Вересня 2018, 15:10
1786

У ЗОШ І-ІІІ ст. села Світязь відбувся правовий урок на тему захисту дітей від насильства в сім'ї.

7 вересня 2018 року головний спеціаліст Шацького бюро правової допомоги Олена Наумич спільно з  начальником Шацького районного відділу ДРАЦС Орисею Дужою провели правовий урок серед учнів 6-х класів  Світязької загальноосвітньої школи.

На сьогодні залишається актуальним питання захисту осіб, які страждають від домашнього насильства.

Учням було повідомлено, що 7 грудня 2017 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набрав чинності 7 січня 2018 року. Цей закон спрямований на посилення захисту постраждалих від домашнього насильства та значною мірою дозволяє посилити заходи, котрі спрямовані на припинення домашнього насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, відшкодування їм завданої шкоди, а також дозволяє здійснювати належне розслідування випадків такого насильства для притягнення до відповідальності кривдників з метою зміни їхньої поведінки.

А також було доведено до відома, що діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які можуть стати або стали жертвами насильства у сім’ї, мають право звернутись за безкоштовною правовою допомогою до Шацького бюро. Учням роз'яснено, як може проявлятись домашнє насильство, хто може бути кривдником.

Під час заходу були поширені буклети «Я МАЮ ПРАВО!», «СТОП НАСИЛЬСТВО» та «СтопБулінг».

За безоплатною правовою допомогою та юридичними консультаціями звертайтеся в Шацьке бюро правової допомоги, вул. 50 років Перемоги 1 ,  тел. (03355) 2-08-47.

1

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024