Нагороджено переможців конкурсу з військово-патріотичного виховання серед шкіл району

11 Червня 2016, 10:00
Учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піща посіли в конкурсі друге місце 2055
Учні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піща посіли в конкурсі друге місце

У Шацькому районі підбито підсумки конкурсу на кращий загальноосвітній навчальний заклад з військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Про його хід та результати повідомив Адам Дударчук, голова Шацької районної організації ветеранів війни та праці.

Перед тим, як визначити переможців, ініціатори – представники Шацької районної організації ветеранів – побували  у школах, де зустрілися з учнями та вчителями. В рамках конкурсу шкільними колективами були проведені свята, вечори, відкриті уроки, виховні години, зустрічі.

Стенд з пошанування героїв-захисників у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань
Стенд з пошанування героїв-захисників у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань

У нашому районі живуть 13 учасників бойових дій у роки Другої світової війни, а також учасники війни, діти війни та очевидці. Ніхто з них не був обділений увагою учнів і вчителів. Велика робота зроблена з догляду за обелісками Слави та братськими могилами. Дітям запам’яталося щире спілкування з афганцями та воїнами АТО, насичена волонтерська діяльність, адже вони долучилися до плетіння маскувальних сіток, збору продуктів і теплих речей, пластикових кришечок, кошти від здачі яких ішли на протези для поранених бійців; малювали малюнки для захисників і писали листи на фронт; оформляли стенди. Старшокласники з великим інтересом брали участь у військово-польових зборах, їздили на екскурсії у військову частину. -- розповідає Адам Харитонович.

Вся робота з військово-патріотичного виховання була систематизована вчителями шкіл і у вигляді папок з матеріалами представлена на розгляд комісії конкурсу. А згодом було визначено і переможців. І місце в конкурсі заслужено посіла ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк, за що отримала премію в 500 грн., ІІ місце – в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піща (300 грн.), ІІІ місце розділили ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ростань та ЗОШ І-ІІ ст. с. Підманове (по 200 грн.). 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024