Центральна вулиця Гряди перетвориться на пішохідну зону європейського зразка

10 Червня 2016, 18:00
Грунтова дорога урочища Гряда 10169 Джерело: volynnews.com
Грунтова дорога урочища Гряда

Шацька селищна рада та власники баз відпочинку урочища Гряда  домовилися про співфінансування робіт з укладення бруківки на грунтовій дорозі популярної рекреаційної зони на березі Світязя.

Спільне рішення було прийняте на нараді, яка відбулася 1 червня в залі засідань Шацької районної ради. Шацький селищний голова Сергій Віннічук повідомив, що проект реконструкції дороги передбачає не лише укладення бруківки, а й встановлення лавочок, ліхтарів, а також створення біля кожної бази майданчиків для паркування транспорту. Натомість для руху автомобілів буде задіяна паралельна, з боку лісу, дорога.

Бічну дорогу ми зобов’язуємося відремонтувати, зокрема вкласти на ній білощебеневе покриття. А от теперішня центральна вулиця стане пішохідною. У наших планах також – облаштувати стоянки і декілька заїздів на територію зони відпочинку, -- інформував присутніх селищний голова.

Орган місцевого самоврядування пообіцяв вкласти власні кошти і у виготовлення проекту з реконструкції дороги, а от виконання робіт та встановлення вуличного освітлення фінансуватимуть спільно власники баз, магазинів, кафе та закладів громадського харчування урочища.

Восени власники об’єктів, розташованих на Гряді, будуть запрошені на процедуру громадського обговорення проекту. Після внесення у документ змін та врахування пропозицій розпочнуться будівельні роботи. До початку наступного сезону відпочинку селищна рада планує перетворити дорогу на пішохідну зону європейського зразка.    

Коментарі
03 Червня 2018, 19:09
люди на небесах - а новини актуальні?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024