Судитимуть митників, які на посту «Піща» брали хабарі за ввезення «євроблях»

04 Вересня 2018, 15:00
2615

Прокуратурою Волинської області затверджено й скеровано до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Управління служби безпеки України у Волинській області кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України) заступником начальника одного з митних постів Волинської митниці ДФС та інспектором митної служби. 

Корупційну діяльність службових осіб митниці було викрито у червні 2018 року, - інформують у прес-службі прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, у червні цього року в результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області, обласним Управлінням СБУ та управлінням внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби в області слідчих (розшукових) дій, в тому числі негласного характеру, викрито корупційну діяльність службових осіб Волинської митниці ДФС у пункті пропуску «Піща»

Читайте також: На митному посту в Піщі брали хабарі за ввезення «євроблях»

Митники налагодили на ділянці українсько-білоруського кордону механізм системного одержання неправомірної вигоди від осіб, які переміщують до України автомобілі на так званих «єврономерах».

Правоохоронці зафіксували шість епізодів незаконного збагачення посадовців митного органу в розмірі понад 2 тис. доларів США. 
Викрито інспектора та одного з його керівників, з відому якого підлеглі влаштували системні побори у пункті пропуску за не створення перешкод у ввезенні на митну територію України легкових автомобілів на іноземній реєстрації, 7 червня 2018 року під час чергового розподілу одержаної неправомірної вигоди між службовими особами митного поста.
Невдовзі ж посадовці митниці постануть перед судом, який обере їм міру покарання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024